Balikesir'de Tekne Imalatçisi Hakan Özbegen'in Katil Zanlisi Tutuklandi

Balikesir’in Edremit ilçesinde tekne imalatçisi Hakan Özbegen'in öldürülmesine iliskin, 5 süpheliden biri tutuklandi.

Hamidiye Mahallesi'ndeki bir evde kavga oldugu yönündeki ihbar üzerine belirtilen adrese gelen polis ekibinin, Özbegen'i (52) yerde hareketsiz halde bulmasi üzerine, Ferit A. (42), Nihan A. (40), kizlari Özlem A. (18), Mert T. (23) ile maktulün oglu Ç.Ö. (20) gözaltina alindi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 5 kisiden Nihan A, Özlem A. ve Mert T, serbest birakildi.

Hakan Özbegen'in oglu Ç.Ö, adli kontrol sartiyla serbest birakilirken Ferit A. tutuklandi.

Maktulün esi Sinem Özbegen, gazetecilere yaptigi açiklamada, esinin ölümü üzerine büyük aci yasadigini söyledi.

Hakan Özbegen'in 8 yil önce yasamini yitiren sanatçi Ferdi Özbegen'in yegeni oldugunu ifade eden Özbegen, sunlari anlatti:

"Bu olay keske yasanmasaydi. Esimin acisini yasayamadan, oglumu bekliyorum. Bu, dedikodudan kaynaklanan bir olay, kesinlikle böyle bir sey yok. 19 yasindaki bir kizin, esime olan yakinligindan dolayi çikan bir olay. Adalet yerini bulacak. Oglumun gözaltina alinmasi, babasini savunurken oluyor. Babasinin defalarca vuruldugunu görüyor. Kaldirip hastaneye götürmek istiyor, tekrar saldiriya ugruyor. Kaç biçak darbesi oldugunu bilmiyorum. Ölümcül darbeyi gögüs altindan almis."

- Olay

Hamidiye Mahallesi'ndeki bir evde kavga oldugu yönündeki ihbar üzerine belirtilen adrese gelen polis ekibi, Hakan Özbegen'i (52) yerde hareketsiz halde bulmus, vücudunda biçak yarasi bulunan Özbegen'in hayatini kaybettigi belirlenmisti.

Özbegen'in cesedi evdeki incelemenin ardindan otopsi için Bursa Adli Tip Kurumuna kaldirilmis, Özbegen'in oglu Ç.Ö. (20) ile evde bulunan F.A. ve esi N.A (40) gözaltina alinmisti.

Kaynak: AA