Yemen, ABD Ve Dünyadan Husilerin Yeniden Terör Listesine Alinmasini Istedi

Yemen hükümeti, ABD ve uluslararasi topluma, Husilerin yeniden terör listesine alinmasi çagrisi yapti.

Saba haber ajansina konusan Yemen Enformasyon Bakani Muhammed el-Iryani, ABD'nin Husileri terör listesinden çikarmasinin ardindan geçen aylarin Yemenlilerin hayatinda daha kötü, dram dolu ve daha kanli geçtigini söyledi.

"Terör listesinden çikarilmasi Husi milislere saldirmalari için cesaret verdi ve askeri tirmanisi devam ettirmelerine yesil isik yakti" diyen Iryani, bu durumun Yemenlilerin öldürülmesine, savas sahasinin genislemesine ve insanlik disi suçun devam etmesine yardimci oldugunu kaydetti.

Iryani, terör listesinden çikmalariyla birlikte Husilerin sirtlarini sükunet ve barisin saglanmasi amaçli yürütülen çabalara dayadigini ve böylece Lahic, Dali, Hudeyde, Taiz, Marib, Sebve ve Beyda kentlerinde askeri operasyonlari tirmandirdigini, Suudi Arabistan'a balistik füzeler ve insansiz hava araçlariyla saldirilarini artirdigini vurguladi.

"Husi milisler, el-Kaide ve DEAS'tan farkli olmayan bir terör örgütüdür" ifadesini kullanan Iryani, onlarin ancak kuvvet dilinden anladiklarini, savasi durdurmaya zorlamanin tek yolunun siyasi ve askeri baskiyi artirmak oldugunu belirtti.

Iryani, ABD ve uluslararasi topluma Husilerin yeniden terör listesine alinmasi çagrisinda bulundu.

ABD eski Baskani Donald Trump döneminde terörist örgüt listesinde olan Husiler, Joe Biden döneminin baslamasiyla 2021 Subat ayi ortalarindan itibaren terör listesinden çikarilmisti.

Kaynak: AA