Terörün Pençesinden Kurtardigi Evladini Askere Ugurlayacak

Diyarbakir annelerinden Aysegül Biçer, HDP il binasi önündeki oturma eylemi sayesinde güvenlik güçlerine teslim olan oglu Mustafa'ya asker kinasi yakti Biçer: 'Çok gurur verici. Allah her anne ve babaya nasip etsin' Mustafa Biçer: 'Askere giderek kardeslerimle teröre karsi savasacagim. Çok mutluyum'

Diyarbakir annelerinden Aysegül Biçer, HDP il binasi önünde yaptigi oturma eylemi sayesinde güvenlik güçlerine teslim olan oglu Mustafa'yi askere ugurlamaya hazirlaniyor.

3 Eylül 2019'da HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan 3 anneden biri olan Biçer, esi Rauf Biçer ile aylar süren mücadeleleri sonucu güvenlik güçlerine teslim olan oglu Mustafa'ya 29 Temmuz'da kavustu.

Mustafa'yi önümüzdeki günlerde askere ugurlamaya hazirlanan Biçer, Diyarbakir Ögretmenevi'nde düzenlenen programda ogluna kina yakti.

Daga kaçirilan evlatlarina kavusmak için Diyarbakir'da oturma eylemini sürdüren bazi anne ve babalarin da katildigi programda konusan Biçer, gurur verici bir gün yasadigini söyledi.

"Evladimi terör örgütü PKK ile siyasi kolu HDP'den söke söke aldim. Oglumu kina yakip Türk askeri yapacagim. Topragi, vatani için savasacaksa savasacak, ölecekse ölecek. Evladimi aldigim andan itibaren onu askere gönderecegimi söylemistim. Rabbime sükürler olsun, bugün ahdimi yerine getirecegim. Çok gurur verici. Allah her anne ve babaya nasip etsin." ifadelerini kullanan Biçer, oturma eylemini sürdüren ailelerin çocuklarina güvenlik güçlerine teslim olmalari çagrisinda bulundu.

Tüm anne ve babalari evlat nöbeti tutan ailelere destek olmaya davet eden Biçer, "Gelin evlatlarimizi dagdan indirelim. Böyle gurur verici günleri hep beraber yasayalim." dedi.

Askere gidecek Mustafa Biçer de terör örgütü PKK'dan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldugunu animsatarak, simdi de askere gitmeye hazirlandigini belirtti.

Biçer, "Çanakkale'de dedelerimizin düsmana karsi savastigi gibi ben de askere giderek kardeslerimle teröre karsi savasacagim. Çok mutluyum. Böyle bir firsat kimsenin eline geçmez." diye konustu.

Kaçirilarak ya da kandirilarak daga götürülenlere teslim olmalari çagrisi yapan Biçer, "Gelin askere gidin. Orada ölmektense vatanina, milletine hizmet ederken sehit olsunlar. Ailemin ve sevdiklerimin yanina geldigim için çok mutluyum. Psikolojim çok iyi. Askere gidince daha da iyi olacagim. Çünkü orada kardeslerimiz var." ifadelerini kullandi.

Hatice Biçer de agabeyinin devlete hizmet edecegini, onu askere ugurlayacaklarini aktararak, "Devletimize, milletimize ve bayragimiza hayirli ugurlu olsun." dedi.

Kaynak: AA