Ingiltere'deki Bombali Saldirinin Failinin Kimligi Açiklandi

Ingiltere’nin Liverpool kentinde Liverpool Women’s Hospital önünde meydana gelen terör saldirisini düzenleyen saldirganin 32 yasindaki Emad Al Swealmeen oldugu açiklandi.

Ingiltere'deki Bombali Saldirinin Failinin Kimligi Açiklandi
Ingiltere’nin Liverpool kentinde kadin hastaliklarina yönelik hizmet veren Liverpool Women’s Hospital önünde bir takside dün yerel saatle 11.00’de meydana gelen patlamada 1 kisi hayatini kaybetmis, 1 kisi de yaralanmisti. Yetkililer, olayla baglantili oldugu düsünülen 4 kisinin Terörle Mücadele Yasasi kapsaminda gözaltina alindigini bildirmis ve olayi “terör eylemi” olarak nitelendirmisti. Polis, terör saldirisini düzenleyen ve olayda hayatini kaybeden saldirganin 32 yasindaki Emad Al Swealmeen oldugunu açikladi.

Polis Sefi Andrew Meeks, Al Swealmeen’in kayitli oldugu adresin belirlendigini ve olayla ilgili sorusturmanin devam ettigini aktardi. Meeks, olay veya saldirgan hakkinda bilgisi olanlarin polis ekiplerine yardimci olabilmesi için saldirganin kimliginin açikladigini ifade etti.

Ingiltere Basbakani Boris Johnson ise yaptigi açiklamada, saldiriyi "mide bulandirici" olarak nitelendirerek, "Ingiltere halki asla terörizm tarafindan sindirilmeyecek" dedi.



TERÖR TEHDIDI SEVIYESI YÜKSELTILDI

Ingiltere Içisleri Bakani Priti Patel, ülkedeki terör tehdidi seviyesinin “önemli”den “ciddi”ye yükseltildigini bildirmis, Liverpool’daki patlamanin ülkede bir ay içinde meydana gelen ikinci terör saldirisi olmasi nedeniyle bu kararin alindigini açiklamisti.

TAKSI SOFÖRÜ KAHRAMAN ILAN EDILDI

Ingiltere basininda yer alan haberlerde ise, taksi soförü David Perry’nin yolcunun üzerindeki el yapimi patlayici fark ettigi ve araci durdugu sirada patlamanin meydana geldigi ifade edildi. Patlamada yaralanan taksi soförü Perry hastaneden taburcu edilirken, Liverpool Belediye Baskani Joanne Anderson tarafindan kahraman ilan edildi.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA