Balikesir'de FETÖ'nün Darbe Girisimine Yönelik Davanin Görülmesine Devam Edildi

Balikesir'in Edremit ilçesindeki 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanliginda FETÖ'nün darbe girisimi gecesi yasananlarla ilgili 3'ü tutuklu 7 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Balikesir 2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu saniklardan eski Genelkurmay Egitim Daire Baskani tuggeneral I.T. eski 19. Motorlu Piyade Tugayi Kurmay Baskani kurmay albay M.T. ve I.G bulunduklari cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi.

Tutuksuz saniklar eski yüzbasi Ü.G. ve eski tugay askeri gazinosu müdürü B.V.E ve o dönem ayni tugayda görev yapan üstegmen E.D, binbasi M.C.Y, avukatlari ve yakinlari ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Tutuklu bulundugu dosya mevcut mahkeme dosyasiyla birlestirilen I.G'den savunmasi soruldu. Sanik, iddianameyi henüz yeni edindigini belirterek, savunmasini sonraki durusmalarda yapacagini söyledi.

Mahkeme heyeti, taniklar ve saniklarin dinlenmesi için süre verilmesine ve I.T, M.T ile I.G'nin tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- Sorusturma süreci

Darbe girisimiyle ilgili faaliyette bulunduklari iddiasiyla 16 Ekim 2020'de yakalanmasinin ardindan tutuklanan, emekliye ayrildiktan sonra KHK ile rütbesi alinan tuggeneral I.T, meslekten ihraç edilen kurmay albay M.T, yüzbasilar Ü.G. ve E.D. ile adli kontrol sartiyla serbest birakilan muvazzaf binbasi M.C.Y. ve emekli albay B.V.E. hakkinda "anayasal düzeni ortadan kaldirmaya tesebbüs etme" suçundan dava açilmisti.

Tutuklu 4 saniktan Ü.G, nisandaki ilk durusmada, E.D ise ekimdeki durusmada tahliye edilmis, I.G'nin dosyasi ise son durusma öncesinde mevcut dava ile birlestirilmisti.

Kaynak: AA