3 Günde Türk Kara Sularina Geri Itilen 234 Göçmen Kurtarildi

Izmir’de son 3 günde Çesme, Dikili ve Seferihisar açiklarinda Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen 234 düzensiz göçmen kurtarilirken, yasa disi yollardan yurt disina çikmaya çalisan 69 göçmen ve 3 göçmen kaçakçisi da yakalandi.

3 Günde Türk Kara Sularina Geri Itilen 234 Göçmen Kurtarildi
Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, 13-14 Kasim tarihlerinde Çesme ilçesi açiklarinda Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itildikleri tespit edilen lastik botlar ve can sallari içerisindeki 111 düzensiz göçmeni kurtardi. Yine Çesme ilçesi açiklarinda yasa disi yollardan yurt disina çikmaya çalisan 30 düzensiz göçmen de Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince yakalandi. 14-15 Kasim tarihlerinde Dikili ilçesi açiklarinda Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen lastik botlar içerisindeki 84 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik botu tarafindan kurtarildi. 13-15 Kasim’da ise Seferihisar açiklarinda Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen can sali ve lastik bot içerisindeki 39 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince kurtarilirken, yine Seferihisar açiklarinda görevli Sahil Güvenlik Mobil Radari tarafindan yelkenli tekne içerisinde tespit edilen 39 düzensiz göçmen ve 3 göçmen kaçakçisi süphelisi de yakalandi.

Göçmen kaçakçilari hakkinda adli islem baslatilirken, karaya çikarilan göçmenler islemlerinin ardindan Il Göç Idaresi Müdürlügü’ne teslim edildi.
Kaynak: İHA