Yalovali Kadin Muhtar Kivi Üreticilerine Hasatta Yardim Ediyor

Yalova'nin Altinova ilçesine bagli Geyikdere köyünün muhtari Emine Türker, köylülerin kivi hasadi döneminde en büyük destekçisi oluyor.



Emine Türker, gazetecilere yaptigi açiklamada, köy halkinin bu heyecanli ve zor olan hasat döneminde yaninda oldugunu ve kivi toplamayi çok sevdigini söyledi.

Köy halkiyla sürekli iç içe oldugunu belirten Türker, söyle konustu:

"Kivi hasadimiz biraz yogun geçiyor. Her yil bir üreticimizin bahçesine giderek onlara yardim ediyorum. Köy halkimizin sürekli yaninda olmak onlara yardim etmek istiyorum. Köydeki tüm islere bir kadin muhtar olarak gidip yardimci oluyorum. Vatandasimizin yaninda olmak, onlarin sorunlarini dinlemek ve çözmek bir muhtarin en önemli görevlerinden biridir. Köy halkimiz beni muhtarliga layik gördü. Ben de aldigim bu görev sonrasi elimden ne geliyorsa yapiyorum. Seçim dönemi köy halkimiza verdigim sözleri yerine getirmek beni mutlu ediyor. 2 yil daha görevimin basinda ve köylümüzün yaninda olacagim."

Köyde yasayan kivi üreticisi Ahmet Gezer de muhtardan gördükleri destegin kendilerini mutlu ettigini dile getirdi.

Gezer, "Kendisi hiç bir isi ayirt etmeden firsat oldukça yanimiza geliyor. Kivinin üretiminde su çok önemlidir. Muhtarimiz bölgemizdeki yapilmasi planlanan baraj için de büyük emek harciyor." dedi.

Bahçe çalisanlarindan Nuray Tunali ise Emine Türker'in hasat dönemi bahçeye gelerek yanlarinda çalistigini anlatarak, kadin dayanismasi içinde olduklarini ifade etti.

Kaynak: AA