Sancaktepe'de 'Sehit Onbasi Emre Baysal Spor Parki Hizmete Açildi

Sancaktepe Belediyesi, yapimini tamamladigi ‘Sehit Onbasi Emre Baysal Spor Parki’ni törenle halkin hizmete açti. 2020 yilinda Idlib’te sehit olan Sancaktepeli sehit Onbasi Emre Baysal’in isminin verildigi parkin açilisinda pump track pistte düzenlenen bisiklet yarisi renkli görüntülere sahne oldu.

Sancaktepe'de 'Sehit Onbasi Emre Baysal Spor Parki Hizmete Açildi
Sancaktepe Belediyesi tarafindan Abdurrahmangazi Mahallesi’nde yapimi sürdürülen Sehit Onbasi Emre Baysal Spor Parki dün düzenlenen törenle halkin hizmetine açildi. Açilis törenine Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, sehit Onbasi Emre Baysal’in babasi Ugur Baysal ve aile yakinlari ve vatandaslar katildi.

Açilis için parktaki pump track pistte düzenlenen bisiklet yarisi renkli görüntülere sahne oldu. Kurdele kesildikten sonra pump track bisiklet yarismasi yapildi. Yarismada ise 1. Can Azaz, 2. Yavuz Selim Aksoy ve 3. Ege Yilmaz oldu.

Profesyonel bisikletçi Gökmen Binici, “Sancaktepe Belediyesi’nin destekleri ile yaptigimiz bu organizasyonda amacimiz bu sporun gelismesi. Ülkemizde henüz emekleme evresinde olan bu sporun ismi pump track. Insanlar çok merak ediyor. Aslinda çok kullanicisi da var bu sporun. Daha çok kisiye ulasmak için böyle etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Açilista konusan Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, “Bizim ilçemizin, Istanbul’umuzun ve Türkiye’mizin evladi olan sehit Emre Baysal için bir park açilisindayiz. Kiymetli ailesi yanimda. Emre’yi ailesiyle birlikte tanidik. Gerçekten piril piril evladimiz. Genç yasinda bir fidan. Bizi, ülkemizi, dinimizi, ezanimizi ve bayragimizi korumak için canini feda etti. Allah ondan ebediyen razi olsun. Biz kendisine minnettariz ve bu güzel parkimizi da onun adina ilçemize kazandirdik. Spor parkini gençler ve çocuklarimiz için yaptik. Tamamen konsept, bisiklet parkurlari, kaykay parkurlari, yürüyüs parkurlari ve basketbol alanlari ile içinde kompleks ve 6 bin metrekare üzerine kurulan süper güzel bir çalisma oldu. Gençlerimiz ve çocuklarimiz çok memnunlar. Biz istedik ki onlar sehit Emre Baysal agabeylerini tanisinlar. Kimmis bu desinler, merak etsinler. Vatan için canini feda etmek ne demekmis o degerleri anlasinlar. Malumunuz son günlerde sehitlerimize karsi yapilan saygisizliklara da sehit ailemizle bu sekilde cevap vermek istedik. Sehitlerimiz sadece yeryüzünün degil öbür alemin de en yüksek mertebesidir. Onun için biz her daim sehitlerimizin, sehit ailelerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Sehitler ölmez vatan bölünmez”

Törende konusan sehit Emre Baysal’in babasi Ugur Baysal, “Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere devletimize, milletimize ve duyarli vatandaslarimiza çok tesekkür ederim. Özellikle belediye baskanimiz ekibi çok sag olsun, Allah razi olsun. Allaha emanet olun. Sehitler ölmez vatan bölünmez” dedi.

Içinde kaykay pisti, basketbol sahasi, antrenman parki, spor aletleri, yürüyüs yolu ve sosyal tesisin yer aldigi parkta ayrica Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyan engebeli bir yapida bulunan pump track bisiklet alani da yer aliyor. Içinde mini amfi tiyatro bulunan parkin etrafi agaç ve bitkilerle süslenerek, 6 bin 23 metrekare yesil alan olusturuldu.
Kaynak: İHA