Eskisehir'den Avrupa'ya Gelinlik

Eskisehir’de siparis üzerine kendi tasarladigi ve diktigi gelinlikleri diger ülkelere gönderen tasarimci Rafiye Yildirim, özellikle kis aylarinda gelinliklere yogun ilgi oldugunu belirtti.

Eskisehir'den Avrupa'ya Gelinlik
Kiz meslek lisesi mezunu Rafiye Yildirim, 18 sene giyim alaninda ögretmenlik yaptiktan sonra bir gelinlik dükkani açti. Gelinliklerin tasarim ve dikimleri tamamen kendisine ait olan Yildirim, yaptigi gelinlikleri yurt disinda birçok ülkeye ihraç ediyor. Ihracat avantajindan dolayi dügünlerin azaldigi kis mevsiminden etkilenmedigini belirten tasarimci, aksine aralik, ocak ve subat aylarinda siparislerini yetistiremedigini ifade etti.

Lisede moda tasarimi okudugunu belirten Rafiye Yildirim, açtigi gelinlik dükkaninda hiçbir sekilde hazir ürün bulunmadigini aktardi. Genellikle yaz aylarinda ragbet gördügü düsünülen gelinliklerin aslinda kisin daha fazla talep gördügünü kaydeden Yildirim, “Konya’nin Yunak ilçesinde dogdum. Liseden sonra 18 sene tasarim alaninda ögretmenlik yaptim, ardindan açtigim gelinlik dükkaninda tamamen kendi tasarimlarimi sergiliyorum. Yurt disindan da birçok müsterim var. Yilbasina dogru her sene siparisler alirim, özellikle kasim aylarinda Romanya’ya, aralik, ocak, subat aylarinda ise Fransa, Belçika ve Almanya’ya dikiyorum. Bu sezon tesettürlü gelinliklere yogun ilgi vardi. Renk olarak da gri, füme ve lacivert tercih edilirken, sezon sonuna dogru siyaha yakin tonlar ilgi gördü. Kumas cinsi ise saten üzerine parlak ve isiltili tasarimlar yapiyorum” dedi.

Kaynak: İHA