Meksika'da Kan Donduran Cinayet Açiklamasi Aracin Bagajinda 2 Kadin Yakilarak Öldürüldü

Meksika’da 2 kadin organize suç grubu tarafindan bir aracin bagajinda yakilarak öldürülürken, kartel mensubu oldugu iddia eden zanlilar güvenlik güçleri tarafindan araniyor.

Meksika'da Kan Donduran Cinayet Açiklamasi Aracin Bagajinda 2 Kadin Yakilarak Öldürüldü
Meksika’nin Guanajuato eyaletine bagli Celaya sehri kan donduran kadin cinayetiyle sarsildi. Kartel mensubu oldugu iddia edilen bir grup silahli saldirgan, 2 kadini siyah bir aracin bagajina kilitledi. Saldirganlar daha sonra benzin dökerek araci atese verdi. Çevredeki kisiler yanan araci fark ederek durumu acil yardim ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçtaki yangini söndürdü ve bagaji açtiklarinda kismen kömürlesmis 2 kadinin cansiz bedenine ulasti.

Araci atese verdikten sonra kaçan silahli kisiler tarafindan olay yerine tehdit içerikli bir de not birakildi. Suçlularin yazdiklari notta Jalisco Yeni Jenerasyon Karteli’nin adini kullandigi görüldü.

Guanajuato eyaleti bassavciligi olayla ilgili sorusturma baslatildigini bildirdi. Ulusal Muhafizlar olaydan hemen sonra sehirde zanlilari aramaya basladi ancak zanlilar henüz yakalanamadi.

Guanajuato Eyaleti Valisi Diego Sinhue Rodriguez olayin ardindan yaptigi açiklamada, bölgede son günlerde siddetin arttigini vurgularken, güvenlik için helikopter uçuslarinin ve polis devriyelerinin artirildigini belirtti.

Kaynak: İHA