UNICEF Açiklamasi Nijerya Çocuklara Yönelik Siddet Nedeniyle Yilda 8,9 Milyar Dolar Kaybediyor

Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonu (UNICEF), küçük yasta evlilikler de dahil olmak üzere çocuklara yönelik siddetin ekonomik yüküne bakildiginda Nijerya'nin yilda 8,9 milyar dolar kaybettigini bildirdi.



UNICEF'in Nijerya Çocuk Koruma Yetkilisi Ibrahim Sese, baskent Abuja'da "Nijeryali Kiz Raporunun Durumu: Nijerya'da Çocuk Yasta Evlilik ve Kiz Egitiminin Teshisi" baslikli kitabin tanitimina katildi.

Sese, burada yaptigi açiklamada, Nijerya'nin, Afrika kitasinda en fazla çocuk evliliginin görüldügü ülke oldugunu belirtti.

Çocuk evliliginin Nijerya'nin en büyük sorunlarindan olduguna isaret eden Sese, "Çocuklara yönelik siddete ve siddetin ekonomik yüküne baktiginizda Nijerya, çocuk evlilikleri de dahil olmak üzere çocuklara yönelik siddet nedeniyle yilda 8,9 milyar dolar kaybediyor." dedi.

Sese, Nijerya'nin özellikle Katsina ve Gombe eyaletlerinde çocuk evliligine karsi çesitli projeleri baslattiklarini bildirdi.

Ibrahim Sese, Nijerya hükümeti ve paydaslarin, çocuklari her türlü istismar ve zararli uygulamadan koruyacak mekanizmalari güçlendirmesi gerektigini vurguladi.

Kaynak: AA