Nijerya Devlet Baskani Buhari'den Kovid-19 Asilarini Istiflemeye Karsi Uyari

Nijerya Devlet Baskani Muhammed Buhari, dünya liderlerini ve küresel saglik kurumlarini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarinin dagitiminda istiflemeye karsi uyardi.

Devlet Baskanligi Sözcüsü Garba Shehu'nun yaptigi yazili açiklamaya göre, Buhari, Fransa'da düzenlenen Paris Baris Forumu'na katildi.

Buhari, burada yaptigi konusmada, gelismis ülkelerin asilari paylasma taahhütlerini memnuniyetle karsiladigini dile getirdi.

Asi istifini tesvik eden ihracat kisitlamalarinin kaldirilmasi gerektigini belirten Buhari, "Özellikle gelismekte olan ülkelerde milyonlarca kisinin henüz tek bir doz almadigi bir durumda, bazi ülkelerin vatandaslari için ek üçüncü dozlar verdigi bir durumla karsi karsiyayiz." ifadesini kullandi.

Fransa gibi, gelismekte olan ülkelere asi bagislayan bazi ülkeleri takdir eden Buhari, taahhütlerin zamaninda yerine getirilmesi gerektigini vurguladi.

Afrika'da asi üretim kapasitesinin genisletilmesine açik bir ihtiyaç olduguna isaret eden Buhari, bu baglamda Afrika ülkelerinin bir yol haritasi bulundugunu kaydetti.

Kaynak: AA