Depremde 5 Çocugunu Kaybeden Baba Gözyaslarina Hakim Olamadi

DÜZCE – 12 Kasim 1999 Düzce depreminin yil dönümü nedeniyle Kaynasli’da depremde hayatini kaybedenler mezarliklarda anildi. Depremde 5 çocugunu kaybeden Mustafa Çillioglu, binalarin iskanlarinda devlet ve belediyelerin üzerine çok görev düstügünü belirtti.

Depremde 5 Çocugunu Kaybeden Baba Gözyaslarina Hakim Olamadi
Düzce’de 12 Kasim 1999 yilinda meydana gelen 7.2 büyüklügündeki depremde yasanan yikim sonrasinda çok sayida can kaybi yasanmisti. Depremin 22. yil dönümünde depremin merkez üssü olan Kaynasli’da Deprem sehitligini de vatandaslar doldurdu. Depremde hayatini kaybedenlerin mezarlari basinda dua eden depremzedeler, acilarinin hala taze oldugunu dile getirdi.

“5 çocugumu depremde kaybettim”

Depremde 3, 5, 8, 11 ve 19 yasindaki çocuklari ile 1, 7 ve 12 yasindaki yegenleri ile toplamda 10 akrabasini kaybeden Mustafa Çillioglu, mezarliga gelerek çocuklari ve yegenlerinin mezarlari basinda dua etti. Çiloglu, “Kimi kaybettik. Surada gördügün 5 çocugun babasiyim ben. 3 Yegenim, yengem ve 5 tane çocugumuzu depremde kaybettik. Insanin geçmisini unutmasi çocuklarini unutmasi mümkün degil tabi ki. Çocuklarimizin en küçügü 1 yasindaydi. En büyügü kizim 19 yasindaydi. Elbette ki sikintili günler geçirdik. Ama Allah’tan sabir diledik. Ondan geldik ona dönecegiz. Çocuklarimiz orada bizleri bekliyor. Biz de burada onlarin gittigi yere hak ederek bu dünyamizi mamur ederek gideriz. Tekrar çocuklarimiz ile beraber oluruz. Ellerini tutup onlarla orada vakit geçirmek bütün arzumuz budur” ifadelerinde bulundu.

“Depremi yolda ögrendim”

Kendisinin tir soförü oldugunu ve depremi Cuma aksam saatlerinde ögrendigini belirten Çillioglu, “2 tane evladim depremden kurtuldu. 5 çocugumu kaybettim. Bir oglum bir kizim onlar sag. Onlar evde degildi. Oglum deprem esnasinda disaridaydi. Kizim ise okuldan arkadasinin yanina gitmisti. Onlari deprem sonrasinda bulduk. Ben depremde yurt disindaydim, esim evdeydi. Tir soförlügü yapiyordum cumartesi günü yola çikmak zorunda kaldik. Pazar sabahi buraya geldik. Bu durum ile karsilastim” dedi.



“Insanlarin kendi inisiyatifine bu binalar birakilmamalidir”

Binalarin yapiminda hem devletin hem de belediyelerin dikkatli olmasi gerektigini belirten Çillioglu, “Cenabi hak hiç kimseye bu tür acilar yasatmasin. Kurban oldugum Allah’im takdiri, yapacakta bir seyimiz yok. Biz sabirli olacagiz, riza gösterecegiz. Ama tavsiyemiz hem devletin hem belediyelerin iskanlarda yeni ev yapimlarinda daha dikkatli daha temkinli olmalari ve insanlarin kendi inisiyatifine bu binalari birakmamalidir” seklinde konustu.

Kaynasli Belediyesi ise ilçe merkezinde mevlit programi organize ederek depremde hayatlarini kaybedenler dualarla anildi.
Kaynak: İHA