Saglik Bakanligi Ve Bagli Kuruluslarina Tabip, Dis Tabibi Ve Eczaci Atanacak

Ilk defa veya yeniden yapilacak atamalar için basvurular 1216 Kasim'da alinacak, kura çekimi ise 2 Aralik'ta gerçeklestirilecek.

Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslari ile diger kamu kurum ve kuruluslarinin ihtiyaçlari için, uzman tabip, tabip, uzman dis tabibi, dis tabibi ve eczaci kadrolarina ilk defa veya yeniden yapilacak atama basvurulari 12-16 Kasim'da alinacak.

Saglik Bakanliginin "2021 Yili 3. Dönem Ilk Defa ve Yeniden Atama Kurasi Ilani" Resmi Gazete'de yayimlandi.

Saglik Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgili maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluslarina Açiktan Kura ile Atanacak Bazi Saglik Personelinin Atama Usul ve Esaslarina Iliskin Yönetmelik hükümlerine göre, Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslari ile diger kamu kurum ve kuruluslarinin ihtiyaçlari için, tipta uzmanlik mevzuatina göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman dis tabibi, dis tabibi ve eczaci kadrolarina ilk defa veya yeniden yapilacak atama-yerlestirme is ve islemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafindan bilgisayar ortaminda kurayla gerçeklestirilecek.

Kurada eczaci unvanli adaylar için iki ayri yerlestirme yapilacak, diger unvan ve branslar için sadece ikinci yerlestirme islemi uygulanacak.

Birinci yerlestirmede Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu için yabanci dil yeterliligine sahip ve doktora programlarindan mezun olmus eczaci unvanli personel alimi yapilacak.

Ikinci yerlestirmede ise Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslar ile diger kamu kurum ve kuruluslari için eczaci, uzman dis tabibi, dis tabibi, tabip ve uzman tabip unvaninda personel alimi gerçeklestirilecek.

Basvurular, Saglik Bakanligi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügünün "https://yhgm.saglik.gov.tr" internet sitesinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden, e-Devlet Kapisi kimlik dogrulama sistemiyle girilerek kura takviminde belirtilen sürelerde yapilacak.

Kura yeri ve saati ayni internet adresinden ilan edilecek. Adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasinda PBS üzerinden basvuru formunu elektronik ortamda dolduracak, tercihlerini kaydedip kesinlestirecek. Kesinlestirme isleminden sonra basvuru bilgileri ve tercihlerde degisiklik yapilamayacak. Kesinlestirilmeyen basvurular ise dikkate alinmayacak. Kesinlestirilen basvuru formu fiziki evrak olarak ayrica gönderilmeyecek.

2527 sayili Kanun kapsamindaki Türk soylu yabancilarin, resmi kurumlardan alinan Türk soylu olduklarina dair belgeyi basvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekecek.

Eczaci disindaki diger unvan ve bransa sahip adaylar, sadece ikinci yerlestirme için tercih yapabilecek ve en fazla 10 tercihte bulunabilecek. Genel kurayla yerlesmek istedigini belirten adaylar, tercihlerinin gelmemesi halinde bos kalan münhallere genel kurayla yerlestirilecek.

Kura müracaatinda bulunup basvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 17 Kasim'dan 30 Kasim saat 18.00'e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda bunu yapabilecek. Bu kisiler, bu kuraya yeniden basvuruda bulunamayacak.

Inceleme neticesinde uygun görülmeyen basvurular, ret gerekçeleriyle, tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilecek. Elektronik ortamda itirazlar alinacak ve sonuçlar PBS üzerinden açiklanacak.

Devlet memurlugundan çekilen ve çekilmis sayilanlarin yeniden atanmasinda 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu'nun 97. maddesindeki süreler dikkate alinacak. Ancak bu durumda bulunanlardan, kuranin son basvuru tarihi itibariyla engel hallerinin bitimine bir ay kalanlarin müracaatlari kabul edilecek.

Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslari kadrolarina yerlesen adaylarin atama tebligatinda, adayin basvuruda belirttigi adres esas alinacak. Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerlesenler, bunun ilanindan itibaren bir yil süreyle tekrar kuraya basvuramayacak.

Ilan metninde belirtilen sartlara uymayan adaylarin basvurulari kabul edilmeyecek. Basvurulari sehven kabul edilip kurayla yerlestirilmis olanlarin atamalari yapilmayacak, yapilmis olsa dahi iptal edilecek. Belgeleri eksik olan veya hatali basvuruda bulunan adaylarin da müracaatlari geçersiz sayilacak.

Kura sonrasinda kadrolara yerlesen adaylar, haklarinda yapilacak arsiv arastirmasi sonuçlandiktan sonra atanacak. Arsiv arastirmasi olumsuz sonuçlananlarin atamasi yapilmayacak, yapilmis olsa dahi iptal edilecek.

5335 sayili Kanun kapsaminda, emekli olan tabip ve uzman tabipler, Saglik Bakanligi ve bagli kurulus kadrolarini tercih ederek basvurabilecek. Ancak ayni kanun geregi emekli tabip ve uzman tabiplerin, Saglik Bakanligi tesisleri disindaki kurumlara yerlesseler dahi atamalari gerçeklestirilmeyecek.

- Atama kurasi takvimi

Ilanda yer alan "2021 Yili 3. Dönem Ilk Defa ve Yeniden Atama Kurasi Takvimi"ne göre, PBS üzerinden basvurular, yarindan itibaren 16 Kasim Sali saat 18.00'e kadar yapilacak.

Basvuru degerlendirme sonuçlari 24 Kasim Çarsamba günü PBS üzerinden ilan edilecek. Inceleme sonrasi basvurulari reddedilenlerin itirazlari, 25 Kasim Persembe saat 18.00'e kadar yine bu sistem üzerinden alinacak. Itiraz sonuçlari 1 Aralik Çarsamba PBS üzerinden açiklanacak.

Kura çekimi 2 Aralik Persembe günü yapilacak, yeri ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Atamaya esas evrak, 17 Aralik Cuma saat 18.00'e kadar alinacak.

Kamu kurum ile kuruluslarinda sözlesmeli olanlar ve özel saglik tesislerinde çalisanlar, kurumlariyla ilisiklerinin kesildigine dair belgeyi, atamalari yapildiktan sonra göreve baslayacaklari saglik tesisine teslim edecek.
Kaynak: AA