Büyük Önder Atatürk, Vefatinin 83. Yilinda Kosova'da Anildi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83'üncü yili dolayisiyla Kosova'nin güneybatisindaki Prizren sehrinde anma programi düzenlendi.

Filizler Atatürkçü Düsünce Türk Kültür Dernegi tarafindan "Xhemajli Berisha" Kültür Evinde düzenlenen programa, Kosova Bölgesel Kalkinma Bakani ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Baskani Fikrim Damka, KDTP Milletvekilleri Fidan Brina Jilta ve Enis Kervan, Prizren Belediye Baskani Mütaher Haskuka, Filizler Atatürkçü Düsünce Türk Kültür Dernegi Genel Baskani Ferhat Dervis ile çok sayida vatandas katildi.

Bakan Damka, buradaki konusmasinda, Kosovali gençlerin Atatürk ilkeleriyle ve sevdasiyla büyüdükleri için mutlu oldugunu belirterek, “83 yil önce ebediyete intikalinden sonra bile eger Kosova’da, Balkanlarda, Türk dünyasinda, hala fikirleri, ilkeleri yasatiliyor ise Atatürk ölmemis, yasiyor demektir." ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani Haskuka ise Prizren'de böyle önemli bir sahsiyet için anma töreni düzenlenmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Atatürk’ün büyüklügünün zaman geçtikçe daha da iyi anlasildiginin altini çizen Haskuka, “Atatürk sadece Türkiye için degil, tüm dünya için önemli bir sahsiyet. O yüzden sadece Türkler için degil, Arnavut olarak bizim için de çok iyi bir model." diye konustu.

Konusmalarin ardindan, Atatürk'ün sevdigi sarki ve türküler seslendirildi, zeybek gösterisi sunuldu.

Kaynak: AA