Belçika'da Kovid-19 Asilarinin Takviye Dozu 2022'De Herkese Yapilacak

Belçika hükümeti, Kovid-19 asilarinin takviye dozunu tüm yas gruplarina 2022'den itibaren uygulama karari aldi.

Belçika'daki federal ve bölgesel hükümetlerin saglik bakanlari, Kovid-19 asilarinin takviye veya hatirlatma dozu olarak adlandirilan üçüncü dozu için yeni bir asilama kampanyasinin baslatilmasini görüstü.

Saglik bakanlarinin toplantisinin ardindan yapilan açiklamada, toplumun tüm kesimlerine gelecek yildan itibaren üçüncü dozlarin uygulanacagi bildirildi.

Refah, Saglik ve Aile Bakani Wouter Beke, "2022'de herkese ilave doz uygulanmasi için hazirlanmaliyiz. Virüs bitmedi ve daha da bulasici. Asilar virüse karsi bize koruma sagliyor. Iki doz yeterli degil. Bu nedenle üçüncü dozu vermemiz önemli." dedi.

Belçika'da su anda 65 yas üzerindeki kisilere, bagisiklik sistemini zayiflatan hastaligi bulunanlara ve saglik çalisanlarina takviye veya hatirlatma dozu olarak adlandirilan üçüncü doz Kovid-19 asilari yapiliyor.

Hükümet, tek doz olarak uygulanan Johnson and Johnson asisini yaptiranlarin da takviye dozu alabilecegine yönelik karari bu hafta basinda almisti.

Avrupa ülkelerinin bir kismi, son haftalarda vaka sayilarindaki artis üzerine asilarin etkisinin azaldigi gerekçesiyle üçüncü dozlari herkese açmaya basladi.

Kaynak: AA