Spacex, NASA 'Crew-3' Uçusuyla Uzaya 4 Astronot Gönderecek

ABD'li uzay mekigi ve roket üreticisi SpaceX, 4 astronottan olusan yeni bir ekibi saatler içinde Uluslararasi Uzay Istasyonu'na (UUI) gönderecek.

SpaceX, Uluslararasi Uzay Istasyonu'nda yaklasik 6 ay kalacak yeni astronot ekibini tasiyacak uzay aracini bu gece yarisi ABD Ulusal Havacilik ve Uzay Ajansinin (NASA) Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden firlatacak.

"Crew-3" ismi verilen uçusta, 3 Amerikali 1 Alman olmak üzere 4 astronotun yer alacagi bildirilirken NASA'nin uçus ekibinde yer alacak 44 yasindaki Raja Chari'nin uzaya giden Hint asilli besinci astronot olacagi, daha önce ABD Hava Kuvvetlerinde pilot olarak görev yaptigi bilgisi paylasildi.

NASA mürettebatinin, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle firlatilacak bir kapsül ile yaklasik 24 saat içinde UUI'ye ulasmasi bekleniyor.

SpaceX'in NASA'nin 4 astronotunu tasiyan kapsülü, pazartesi günü Florida açiklarindaki Meksika Körfezi'ne güvenli sekilde inmisti.

Kapsülde yasanan tuvalet sorunu nedeniyle astronotlarin 8 saatlik inis yolculugunda bebek bezi kullanmak zorunda kaldiklari bildirilmisti.

Kaynak: AA