Pfizer-Biontech, 3. Doz Kovid-19 Asisinin ABD'deki Tüm Yetiskinlere Uygulanmasi Için Onay Istedi

ABD'de Kovid-19 asisi üreticisi Pfizer-BioNTech, asinin 3. doz güçlendiricisinin tüm 18 yasin üstündekilere uygunlugu konusunda Gida ve ilaç Dairesinden (FDA) onay istedi.

Firma, 3. doz asi kampanyasini daha da genisletme zamaninin geldigini belirtmek amaciyla 10 bin kisi üzerinde yapilan çalismasinin ilk sonuçlarini FDA ile paylasti.

Çalismada, güçlendirici dozun Kovid-19 enfeksiyonuna karsi korumayi tekrar yüzde 96'ya çikarabilecegi sonucuna varilirken, yan etkilerin "ilk 2 dozda görülenlere benzer" oldugu belirtildi.

Yasli Amerikalilar ve virüse karsi savunmasiz diger gruplar, eylülden bu yana Pfizer-BioNTech asisinin 3. dozuna erisebiliyor.

Biden yönetimi, baslangiçta tüm yetiskinler için güçlendiriciler öngörmüs ancak eylülde FDA'nin bilimsel danismanlarinin itirazi sonucu uygulama ertelenmisti.

FDA'nin tüm yetiskinler için Pfizer-BioNTech güçlendiricilerine yetki vermesi durumunda, ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezinin, bunlarin nasil kullanilacagina iliskin önerilerde bulunmasi bekleniyor.

Kaynak: AA