Kanada'da 4 Müslüman'i Öldüren Terörist, Yeni Zelanda'daki Teröristin Takipçisiymis

Kanada’nin Ontario eyaletindeki London kentinde ayni aileden 4 Müslüman'i öldüren teröristin, Yeni Zelanda’daki camilerde 51 kisiyi öldüren teröristten ilham aldigi ortaya çikti.

London kentinde haziran ayinda aksam yürüyüsündeki 5 kisilik Müslüman ailenin üzerine aracini sürerek 4'ünün ölümüne neden olan Nathaniel Veltman'in, ev, araç ve bilgisayarlarini inceleyen ekipler, yazili materyallerde, 2019'da Yeni Zelanda'da iki camide 51 Müslüman'i katleden terörist Brenton Tarrant'in takipçisi oldugunu gösteren delillere ulasti.

Kanadali yayin kurulusu Global News’in sorusturmaya yakin kaynaklardan derledigi haberinde, Veltman'in kaleme alindigi iddia edilen çok sayida ideolojik yazida, terörist Tarrant’a atifta bulundugu kaydedildi.

Sorusturmayi yürüten ekiplerin, ele geçirilen bu materyallere, "terör suçu delilleri" olarak el koydugu belirtildi.

Nathaniel Veltman, 6 Haziran'da, Kanada’nin London kentinde araciyla gerçeklestirdigi saldirida, 46 yasindaki Salman Afzaal, 44 yasindaki esi Madiha Salman, 15 yasindaki kizlari Yumna ve 74 yasindaki büyükanne Talat Afzaal’i katletmisti.

Ailenin 9 yasindaki ogullari Yusuf Afzaal, saldiridan agir yarali olarak kurtulmustu.

Olaydan hemen sonra açiklama yapan London Polisi, Veltman’in saldiriyi, ailenin Müslüman görünümlü olmasi sebebiyle gerçeklestirdigini belirterek saldirganin "nefret suçu" isledigini açiklamisti.

London Polisi, sorusturmanin ilerleyen asamasinda, olayin bir terör saldirisi oldugunu duyurmus ve Veltman’i terörist olarak mahkemeye sevk etmisti.

Veltman'in 17 Kasim'da bir kez daha hakim karsisina çikmasi planlaniyor.

Kaynak: AA