Husiler Açiklamasi Suudi Arabistan'da Karargaha Düzenlenen Saldirida Ölü Ve Yaralilar Var

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Suudi Arabistan'da bir askeri karargaha balistik füze ile saldiri düzenlediklerini, saldirida ölü ve yaralilar oldugunu iddia etti.

Husilerin Sözcüsü Yahya Seri, yaptigi yazili açiklamada, Suudi Arabistan'in güneyindeki Zahran kentindeki Birinci Bölük Karargahina 3 balistik füze ile saldiri düzenlediklerini belirtti.

Seri, saldirida Suudi Arabistanli askerlerden ölü ve yaralilar oldugunu öne sürdü.

Sözcü, ayrica Yemen'in Taiz kenti ile Marib kentinde hükümet güçlerine ait iki karargaha da balistik füze ile saldirilar düzenlendigini, yerli ve yabanci askerlerden ölü ve yaralilar bulundugunu savundu.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, bugün Suudi Arabistan resmi haber ajansi SPA'da yer alan açiklamasinda, Husilerin Suudi Arabistan'a gönderdigi 3 balistik füzenin etkisiz hale getirildigini duyurmustu.

Yemen ordusu da bugün Husilerin, Taiz'e Birlesmis Milletler Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in bölgeye ziyaretiyle es zamanli 3 balistik füze firlattigini duyurmustu.

Yemen'deki Iran destekli Husi milisler Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA