BM Açiklamasi Etiyopya'da Insani Yardim Tasiyan 70 Kamyon Sürücüsü Gözaltina Alindi

Birlesmis Milletler (BM) Etiyopya'da çalisanlarindan sonra insani yardim tasiyan en az 70 kamyon sürücüsünün de gözaltina alindigini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basin brifinginde, Etiyopya hükümetinden BM çalisanlarinin ve sözlesmeli personellerinin neden gözaltina alindigina dair henüz resmi açiklama yapilmadigini söyledi.

Dujarric, "En az 9 BM personeli hala gözaltinda. Serbest birakilmalari için Etiyopya hükümeti ile görüsüyoruz. BM'nin yardim kamyonlarini süren en az 70 kisi daha gözaltina alindi. Onlarin da serbest birakilmasi için çagrida bulunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Etiyopya'da federal ordu ile Tigray Halk Kurtulus Cephesi (TPLF) arasinda çikan çatismalar, Kasim 2020'den bu yana devam ediyor.

Etiyopya hükümeti, TPLF'nin güneye ilerleyisi sonrasi 2 Kasim'da olaganüstü hal ilan etti ve Addis Ababa'ya yapilabilecek saldirilara karsi savunma görev birlikleri olusturdu.

Afrika Birligi ve Birlesmis Milletler, taraflar arasinda ara buluculuk çabalarini sürdürüyor.

???????Çatismalar nedeniyle yaklasik 2,5 milyon kisi yerinden olurken, bölgede 5 milyondan fazla kisi de acil yardima ihtiyaç duyuyor, 400 bin kisi ise kitlik benzeri kosullarda yasiyor.

Kaynak: AA