Baskan Ergün Meclis Toplantisinda Müjdeleri Arka Arkaya Verdi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Büyüksehir Belediye Meclis Toplantisi’nda müjde üstüne müjde verdi.

Baskan Ergün Meclis Toplantisinda Müjdeleri Arka Arkaya Verdi
Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi, kasim ayi olagan toplantisi Manisa Büyüksehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda gerçeklestirildi.



Baskan Ergün’den Alasehir’e Adliye Sarayi müjdesi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Büyüksehir Belediye Meclis Toplantisi’nda Alasehir’e yeni adliye sarayi yapilacagini müjdeledi.

Baskan Ergün, “Bir müjdemiz de Alasehir ilçemize gelsin. Alasehir’de mevcut adliye binasi artik yetersiz kaliyor. Bununla ilgili uzun bir süredir yer arayisi söz konusuydu. Ilçemizdeki eski garajda Büyüksehir Belediyemiz ve Alasehir Belediyemizin hissesi var. Bu alanin Adliye Sarayi yapilmasi için hissemizi Adalet Bakanligimiza devredecegimizi belirtmek istiyorum. Alasehir Belediyemiz de kendi meclislerinde hisse devrini gerçeklestirmis. Insallah, ilçemize kisa zamanda yeni bir adliye sarayi kazandirilacak. Hayirli ugurlu olsun. Burada emegi geçenlerden, katkida bulunanlardan Allah razi olsun” dedi.



Baro Baskani Rona’dan Baskan Ergün’e tesekkür

Konu ile ilgili Manisa Barosu Baskani Ümit Rona ise sunlari söyledi: “15 gün önce Sayin Adalet Bakanimizdan randevu talep ettik. Alasehir Adliyesi’nde tespit ettigimiz sorunlari nasil çözebiliriz diye bir çalisma yaptik. Bunu çözecek olan siz degerli meclis üyelerimiz, belediye baskanlarimiz ve kiymetli Büyüksehir Belediye Baskanimizdi. Adalet Bakanimiza ciddi bir çalismayla gittik. Yer konusunu çözmek kolay degildi. 7 adet yer tespit ettik, 6’si uygun olmadi. Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimizin bahsettigi yer en uygun yerdi. Bu yer haricinde uygun bir yer yoktu. Baskanimiza bu konuyu ilettigimizde, Baskanimiz sag olsun sicak bir yaklasim gösterdi. “Adalet mülkün temelidir” diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yildönümünde böyle anlamli bir ise imza atilmis olmasi da, ayrica mutluluk verici. Sayin Baskanim, size, Alasehir Belediye Baskanimiz Sayin Ahmet Öküzcüoglu’na ve degerli meclis üyelerimize hem Alasehirli meslektaslarim adina hem Manisali meslektaslarim adina tesekkür ediyorum.”

Manisa Büyüksehir Belediyesi, bütçesiyle zirvede

Manisa Büyüksehir Belediyesi bütçesinin 30 büyüksehir belediyesi arasinda birinci oldugunu meclis üyeleriyle paylasan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, sunlari söyledi: “Göreve geldigimiz ilk günden itibaren sizlerin de katki ve destekleriyle hemserilerimizin gerçekten ihtiyaci olan projeleri, hizmetleri ve çalismalari hayata geçirdik. Bunlari yaparken, üretken belediyecilik ve mali disiplin anlayisimizdan taviz vermedik. Bu baglamda ‘Belediyeler Arasi Bütçe Kullanim Performanslarinin Resmi Veriler Dogrultusunda Degerlendirme ve Ödüllendirme Projesi’ kapsaminda Manisa Büyüksehir Belediyemizin 30 Büyüksehir Belediyesi arasinda bütçe performans birincisi oldugunu sizlerle ve degerli hemserilerimizle bir kez daha paylasmak istiyorum. Büyüksehir Belediyemiz bütçesi, daha önce de 2015 yili birincisi, 2016 yili ikincisi, 2017 yili ikincisi, 2018 yili üçüncüsü ve 2019 yili besincisi olmustu. Bu vesileyle bütçe performansimizda gerçeklestirdigimiz bu basari için tüm çalisma arkadaslarima sizlerin huzurunda tesekkür ediyorum. Bu bir ekip isi, bu basari da Manisa’nin basarisidir diyorum.”

Baskan Ergün’den toplu tasima esnafina müjde

Kasim ayi Büyüksehir Belediye Meclis Toplantisi’nda toplu ulasim esnafini sevindirecek bir müjde, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün tarafindan verildi.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Ergün, “Manisa’da 1100’ün üzerinde halk otobüsleri noktasinda çalisan araçlarimiz var. Bu noktada da Covid-19 salgini sürecinde 5-6 aylik bir süre meclis karariyla kaldirdigimiz yüzde 5’lik payin düsürülmesi ile ilgili, MANULAS hiç para almamisti. Sonrasinda normallesme ile birlikte tekrar alinmaya baslandi. Ancak halk otobüsü hizmeti veren soför esnafimizin talepleri bizlere ulastirildi. Biraz önce KAYSÜ için nasil Soma BIS için nasil kolaylik sagladiysak, sürücü kardeslerimize de nefes aldiracagiz. Sadece Manisa merkezde hizmet veren Muradiye hariç 155 No’lu kooperatif, günlük 70-72 bin yolcu tasirken, Covid salgini sürecinde 3-5 bin, sonra 10 binlere sonra kismen 20 bin, son olarak 40-44 bin civarina çikti. Büyük magduriyetleri söz konusu. Bununla ilgili Trafik ve Ulasim Komisyonumuz gerekli çalismayi yapacaklar. En dogru karari verecektir. Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak, MANULAS olarak gerekli fedakârligi saglayarak tüm halk otobüsü sürücülerimizin rahatlamasini ve nefes almasini saglayacak 3-4 tane kararimiz var. Bunlari insallah gelecek meclisimizde karara baglariz” diye konustu.

Açiklamanin ardindan dairesinden gelen teklif, Trafik ve Ulasim ara komisyonuna havale edildi.

Ögretmen meclis üyelerini unutmadi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Kasim ayi Büyüksehir Belediye Meclis Toplantisi’nda 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü kutlarken, mecliste egitimci kimlikleri bulunan Belediye Baskanlarini ve meclis üyelerini de unutmadi. Baskan Ergün; Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, Gördes Belediye Baskani Muhammet Akyol ile meclis üyeleri Mehmet Güzgülü, Fehmi Gülen, Muammer Iner, Ilhami Dinçer ve Hikmet Çaliskan’in Ögretmenler Günü’nü tebrik etti.
Kaynak: İHA