Bakan Yardimcilari Çatakli Ve Varank, Malatya'da Binanin Çökmesiyle Yaralananlari Ziyaret Etti

Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli ile Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Fatma Varank, Malatya'da çöken binanin enkazindan yarali kurtarilanlara hastanede ziyarette bulundu.



Çatakli ve Varank ile Vali Aydin Barus ve AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi ile Turgut Özal Tip Merkezinde tedavi altina alinan yaralilarla görüstü.

Ziyaret ettikleri 5 yaraliya geçmis olsun dileklerini ileten heyet, doktorlardan yaralilarin durumuna iliskin bilgi aldi.

Vali Barus, "Inönü Caddesi'nde çöken binanin enkazinda kurtarma çalismalari sona erdi. Çok sükür hayatini kaybeden vatandasimiz yok. Enkazdan çikarilarak hastaneye kaldirilan 13 vatandasimizdan 8'i taburcu oldu, 5'inin tedavileri devam ediyor ve hayati tehlikeleri yok. Geçmis olsun Malatya." ifadelerini kullandi.

Öznur Çalik ise "AFAD, itfaiye, UMKE, STK'lerimiz, belediyelerimiz ve tüm hemsehrilerimizin birlik, beraberlik ve dayanismasi bir kez daha takdire sayandi. Allah razi olsun herkesten." dedi.

Merkez Yesilyurt ilçesindeki Sitmapinari Mahallesi Inönü Caddesi'nde, altinda is yerleri bulunan iki katli binada henüz bilinmeyen nedenle dün çökme meydana gelmis, arama kurtarma çalismalari sonucu 13 kisi enkazdan yarali kurtarilmisti.

Kaynak: AA