AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu'ndan Sehit Kardesine Ziyaret Açiklamasi

'(IYI Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'in bir sehit yakinina küfretmesi) Sehidimizin kardesi bizim kardesimiz, annesi bizim annemizdir. Yapilan bu saygisizlik, ahlaksizlik hepimizi derinden yaralamistir' 'Bizler her zaman sehit ailelerimizin yanindayiz ve yaninda olmaya devam edecegiz' Kardesine küfür edilen sehit agabeyi Orhan Gürmen: 'Bir de kalkip 'Ben bu devleti yönetecegim.' diye aday oluyor. Daha elinde hiçbir sey yokken milletin namusuna dil uzatanlar yarin neler yapar? Biz neyinize güvenecegiz de devletimizi sizlere birakacagiz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, IYI Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'in bir sehit yakinina küfretmesine iliskin, "Bizler her zaman sehit ailelerimizin yanindayiz ve yaninda olmaya devam edecegiz." dedi.

Sarieroglu'nun, Türkkan'in Bingöl'de küfrettigi sehit Isa Gürmen'in agabeylerinden Orhan Gürmen'i Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Sehit Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegindeki ziyaretinde AK Parti Il Baskani Hakan Han Özcan, Belediye Baskan Yardimcisi Osman Dogan, Dernek Baskani Cafer Akin ile bazi gaziler ve sehit aileleri hazir bulundu.

Lütfü Türkkan’in siddet ve hakaret yoluyla sehit ailesine yönelik saldirisi sonrasinda sehit Isa Gürmen’in kardesi Tahir Gürmen ve Adana’da yasayan kardesi Ahmet Gürmen ile telefonla görüserek üzüntülerini paylastiklarini belirten Sarieroglu, "Telli annemizin gözyaslari hepimizin içini yakti. Onun gözyaslari tüm milletimizin gözyaslaridir. Maalesef kötü bir dönemden geçiyoruz. Ayiplarini örtmek yerine bugün meclis kürsüsünde yasananlar tekraren tüm sehit ailelerimizi gönüllerinden yaraladi. Bir kadin siyasetçi olarak kullanilan ifadelerden, bu kötü dilden, kirli dilden çok rahatsizlik duydum. Bizler her zaman sehit ailelerimizin yanindayiz ve yaninda olmaya devam edecegiz.” diye konustu.

- "Yapilan bu saygisizlik, ahlaksizlik hepimizi derinden yaralamistir"

Ziyaretin gerçeklestigi Kahramankazan’in kahramanlik unvanina dikkati çeken Sarieroglu, söyle konustu:

"15 Temmuz gecesi yasadiklarimiz dün gibi aklimizda. Kazan’da neler yasandigini, Kazan’in nasil Kahramankazan oldugunu hepimiz biliyoruz. Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, gazilerimize de minnetlerimizi ifade ediyoruz. Bugün gazilerimiz, sehitlerimiz ve onlarin aileleri sayesinde buradayiz. Onlarin aziz hatiralarina sahip çikmak boynumuzun borcudur. Onlar bizim basimizin tacidir. Sehidimizin kardesi bizim kardesimiz, annesi bizim annemizdir. Yapilan bu saygisizlik, ahlaksizlik hepimizi derinden yaralamistir. Milletimiz de zaten gereken cevabi, tepkiyi tüm Türkiye'de vermistir. Cumhurbaskanimiz da ailemizle görüstü ve kabine sonrasi da açiklamalariyla duygularini ifade etti. Bu isin geregi bellidir, yapilmasi gereken bellidir. Laf kalabaliklariyla algilarla bu yasanan ayibi baska yerlere çekme gayreti nafiledir."

Bu sürecin hem hukuki hem siyasi yönden takipçisi olacaklarini belirten Sarieroglu, "Ilk günden itibaren söyledik, sadece grup baskanvekilliginden istifa etmesi yetmez. Küfür ve siddet eylemlerine karsi hukuk geregini yerine getirecektir. Milletimiz de bu isin takipçisi olacaktir."dedi.

- "24 yil sonra acimizi tekrar yasattilar"

Gürmen ise kendilerini asil yaralayan durumun IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in meclis toplantisinda yapmis oldugu konusma oldugunu belirterek, "Biz olayin oldugu günden itibaren hiçbir sekilde üslubumuzu bozmadik, saygi ve edeple bekledik. Son üç dört gündür sanki ailemizden yeniden cenaze kalkmis gibi hissettirdiler. 24 yil sonra acimizi tekrar yasattilar. Bir de kalkip 'Ben bu devleti yönetecegim.' diye aday oluyor. Daha elinde hiçbir sey yokken milletin namusuna dil uzatanlar yarin neler yapar? Biz neyinize güvenecegiz de devletimizi sizlere birakacagiz." ifadesini kullandi.

Gösterdigi ilgiden dolay Sarieroglu’na tesekkür eden Gürmen, “Hep yanimizdasiniz ve hep yanimizda olacaginizdan da hiç süphem yok. Bence devlet yönetimi budur. Nerede bir yara, bir dert, bir hasta varsa bu sekilde ziyaret ederek yanlarinda olmaniz bizim birlik ve beraberligimizin göstergesidir." dedi.

Gürmen, kendilerini derinden yaralayan olayin hukuki olarak sonuna kadar takipçisi olacaklarini kaydetti.

Sehit yakinlari ve gazilerle yakindan ilgilenen Sarieroglu, ardindan 15 Temmuz sehidi Lokman Biçinci’nin ailesini evinde ziyaret etti.

Ziyaretlerde Kur’an-i Kerim okundu, sehitler için dua edildi.

Esnafi da ziyaret eden Sarieroglu, AK Parti Kazan Ilçe Teskilatinda partililerle bir araya gelerek sohbet etti.

Kaynak: AA