Adiyaman'da Arazi Toplulastirmasi Köylüyü Birbirine Düsürdü

Adiyamanli çiftçiler, arazilerin daginikliginin giderilmesini ve tarima elverisli hale getirilmesini amaçlayan toplulastirma çalismalarindan dolayi insanlar arasinda gerginlikler yasandigini söyledi.

Adiyaman'da Arazi Toplulastirmasi Köylüyü Birbirine Düsürdü
Adiyaman’in Kahta ilçesine bagli Bölükyayla beldesi Kangölü ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, toplulastirma çalismalari nedeniyle tedirgin. Köy sakinleri arazi toplulastirma uygulamasindan sonra yasanan tartisma ve kargasanin daha büyük kavgalara dönüsmemesi için yetkilere çagrida bulundu. Bölükyayla Beldesi Kangölü Mahallesi Muhtari Aziz Tosun (50), tapulardaki arazilerin karsiliginin yanlis olmasindan dolayi köylüler arasinda kavgalarin yasandigini söyledi.

Muhtar Aziz Tosun, “Bizim yaklasik 80 bin dönümlük arazilerimiz toplulastirma adi altinda hep birbirine karisti. Bu arazi toplulastirma uygulamasi köylüleri birbirine düsürdü. Daha önce kendi tarlasini eken çiftçilere verilen tapularda baska bir arazi görünüyor. Oradaki çiftçi de baska bir yerde görünüyor. Hep birbirine karistigi için biri diyor ’bu benim arazim’, digeri diyor ki ’benim arazim’. Sonra tartismalar yasaniyor. Lütfen yetkiler bu sorunumuza acil bir çözüm bulsunlar. Bu tapularin neye göre ve nasil çikartildigini anlamis degiliz” dedi.



"Verilen tapu ile araziler farkli"

Toplulastirma adi altinda yapilan çalismalarin çiftçileri hiç memnun etmedigini savunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Mehmet Ali Çelenk (43) ise, “Arazi sahiplerinin rizasi alinmadan, kendilerine teblig edilmeden yapilan toplulastirma çalismalarindan dolayi çok büyük magduriyetler yasiyoruz. Tarla sahiplerine verilen tapu ile çiftçinin yillardir ekip biçtigi tarla ayri. Verilen tapu ile araziler farkli. Tarlalarda sürekli tartismalar ve kavgalar oluyor. Allah korusun, yarin öbür gün elim bir olayin yasanmamasi için yetkililerin bu arazi ve tapu karisikligini gidermesini istiyoruz. Bu sorunumuza acil bir çözüm bulunmasini bekliyoruz” dedi.

Tarlalarinda bir araya gelerek yasadiklari magduriyetin son bulmasi için seslerini duyurmak isteyen belde sakinleri, yetkilerden yardim bekliyor.
Kaynak: İHA