Sanliurfa'da Hükümlüler Katildiklari Çiftçilik Kursu Ile Meslek Ögreniyor

Sanliurfa'daki Siverek Ceza Infaz Kurumlari Kampüsü'ndeki hükümlülerin ektigi silajlik misirin hasadi yapiliyor Siverek Açik Ceza Infaz Kurumu Isyurdu Müdürü Yunus Güngör: 'Daha önce çiftçilik yapmamis olan hükümlülere isi ögretirken, tecrübesi olanlara da kendilerini gelistirme firsati veriyoruz'.

CUMA SARI - Sanliurfa'daki Siverek Ceza Infaz Kurumlari Kampüsü'ndeki hükümlüler, kendileri için ayrilan arazide çiftçiligin inceliklerini ögrenip hem meslek sahibi olmanin hem gelir elde etmenin mutlulugunu yasiyor.

Isyurdu Müdürlügüne bagli tarim ürünleri üretim is kolunda çalisan hükümlüler, kendileri için ayrilan 130 dönüm arazide ikinci ürün olarak misirin ekiminden hasadina kadar her asamasinda çalisti.

Silajlik misirin hasat dönemine kadar tarlada çalisan hükümlüler, bir yandan çiftçiligi ögrenirken diger yandan zamanlarini degerlendirip bütçelerine de katkida bulunuyor.

- "Hükümlülerimizi hayata kazandirmayi hedefliyoruz"

Siverek Açik Ceza Infaz Kurumu Isyurdu Müdürü Yunus Güngör, AA muhabirine, Isyurdu Müdürlügü'nün destegiyle tarim üretimini sürdürdüklerini belirterek, ikinci ürün olarak hasadina baslanan silajlik misirin bakimini hükümlülerin yaptigini söyledi.

Birinci ürün olarak ekimi yapilan bugdayin hasadinin da hükümlüler tarafindan gerçeklestirildigini aktaran Güngör, söyle konustu:

"Pandemi nedeniyle hükümlülerimizin sayisinin az olmasina ragmen personelimizin de çabasiyla temmuz ayinda ürünümüzü ekip yetistirdik. Bugün de 130 dönüm arazideki silajlik misirimizin hasadini yapiyoruz. Çalisan hükümlülere belirli bir gündelik ödendigi gibi iase bedelleri alinmiyor ve sigortalari yapiliyor. Bunun yani sira daha önce çiftçilik yapmamis olan hükümlülere isi ögretirken, tecrübesi olanlara da kendilerini gelistirme firsati veriyoruz. Elde edilen gelirlerin bir kismi yine üretimde emek harcayan hükümlülerimize veriliyor, bu sayede kendilerine önemli bir katki da saglanmis oluyor."

- "Tarlada çalismak ve toprakla iç içe olmak huzur veriyor"

Hükümlülerden M.F.A, tarlada çalismanin kendisine huzur verdigini ifade ederek, "Toprakla iç içe olmakla huzur buldugum gibi meslegi ögreniyorum. Bir süre önce misir ektik, bugün de onun hasadini yapiyoruz. Bir yandan meslek ögrenirken bir yandan gelir elde ediyorum." diye konustu.

Bugday ekiminde de çalistigini dile getiren hükümlü R.Y, "Cezami infaz ederken çiftçiligi ögrenmis oldum. Daha önce bugday, simdi de misir hasadi yapiyoruz. Verdigimiz emegin karsiligini görmek bizi mutlu ediyor. Cezam bitince de ögrendigim isi devam etmeyi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA