Corendon Airlines, 2022 Yilinda Kapasite Artisina Gidecek

Corendon Airlines, 2022 yazinda Avrupa pazarlarina sunacagi destinasyon ve uçus planlarini açiklarken, buna bagli olarak kapasite artisina da gideceginin sinyalini verdi.

Corendon Airlines, 2022 Yilinda Kapasite Artisina Gidecek
Corendon Airlines, 2021-2022 Kis rezervasyon akisindan ve yaz dönemine aldigi erken rezervasyon oranlarindan yola çikarak 2022 Yaz sezonunda talebin yüksek olacagini öngörüyor. 2022 Yaz sezonunda 50’den fazla uçakla operasyon yürütecek Corendon Airlines, Avrupa pazarlarina toplamda 10 milyon koltuk sunacak.

“Almanya’da en fazla meydandan uçus yapan havayoluyuz”

Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan, bu kapasite artisini pazarlar bazinda degerlendirdi. Aslan, “Öncelikle ana pazarimiz Almanya’dan bahsetmek gerekirse, bu pazardaki arzimizi artirarak 2022 Yaz sezonunda etnik ve turistik olmak üzere piyasaya 10 milyon koltuk arz ediyoruz” seklinde konustu.

Aslan, Corendon Airlines’in su anda Almanya’da en fazla meydandan uçus yapan havayolu oldugunu ve bunun ürün çesitliligi adina müsteriye sunulan çok önemli bir etken oldugunu sözlerine eklerken “Almanya’da 2022 yazinda yürütecekleri yogun operasyonu Düsseldorf, Köln, Münster, Hannover ve Nürnberg’de konumlandirdigimiz uçaklara ilaveten Yunanistan, Türkiye ve Misir gibi destinasyonlardaki uçaklarimizla da destekleyecegiz” dedi.

Öte yandan, Türkiye’nin 6 sehrinde konumlandirdiklari uçaklar ile Almanya ve Almanca konusan ülkelerdeki etnik popülasyona daha fazla direkt uçus imkani sunacaklarini belirten Mine Aslan, bu kis sezonu bir baska etnik pazar olan Morokko’ya da Düsseldorf, Köln, Rotterdam ve Brüksel’den direkt uçuslarin yaz boyunca devam edecegini belirtti.



“Ingiltere pazarindan beklenti çok büyük”

Son 2 yil boyunca tatil yapamayan Ingiliz yolcunun tatili ne kadar özledigini erken rezervasyon talebinden net bir sekilde ölçümlediklerini belirten Mine Aslan, Dalaman’a konumlandiracaklari bir uçagin daha devreye girmesi ile Ingiliz turisti 2022 yazinda Girit, Rodos, Antalya, Bodrum ve Dalaman’a tasiyacaklarini anlatti.

Geçtigimiz günlerde açikladiklari Danimarka pazarinda yapacaklari hamlelerin de altini bir kez daha çizen Aslan, “Gelecek yaz için iddiali oldugumuz pazarlardan biri de, konumlandiracagimiz 3 uçakla Danimarka olacak. Danimarkalilara Kopenhag ve Billund çikisli Antalya, Bodrum, Izmir, Girit, Kos, Rodos, Mallorca, Ibiza gibi klasik Akdeniz destinasyonlarinin yani sira Gran Kanarya ve Tenerife gibi genis bir ürün yelpazesi sunuyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA