23 Yas Alti Dünya Güres Sampiyonasi

Milli güresçi Ahmet Uyar 63 kiloda finale yükseldi.

Sirbistan'da baslayan 23 Yas Alti Dünya Güres Sampiyonasi'nda Ahmet Uyar, finale yükseldi.

Türkiye Güres Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Baskent Belgrad'da düzenlenen sampiyonada bugün milli sporculardan Ahmet Uyar, 63 kiloda Polonyali Arslanbek Salimov, çeyrek finalde Ermeni Hracya Poghosyan ve yari finalde de Moldovali Cornelu Rusu'yu yenerek finale yükseldi.

Ahmet finalde, Gürcü rakibi Leri Abuladze ile karsilasacak.

Fatih Bozkurt ise 130 kiloda Hint Aryan Panwar ve çeyrek finalde Ukraynali Vladislav Kovalenko'yu yendi. Yari finalde karsilastigi Iranli Amin Mirzazadeh'e yenilen Fatih, repesajdan gelecek Kazak Savenko/Rus Laptiev galibiyle bronz madalya için yarisacak.

55 kiloda ilk turda Hint rakibi Arshad'i yenen Adem Burak Uzun çeyrek finalde Rus Mevlud Rizmanov'a yenildi

Adem Burak, Rizmanov'un Kazak Arslan Abdurakhmanov'u yendigi için repesajda Arnavut rakibi Bajram Sina ile karsilasacak.

77 kiloda Kirgiz rakibi Akylbek Talantbekov ile Belaruslu Dzmtry Bonka'yi maglup eden Erkan Ergen çeyrek finalde Iranli Amin Yavar Kaviyaninejad'a yenildi.

Iranli güresçi finale yükseldigi için Erkan, repesajda Gürcistanli Nikoloz Tchikaidze/Arnavut Ardit galibiyle karsilasacak.

87 kiloda Ukraynali Vitali Andriovych'i ile Sirp Mario Vukovic'i yenen Muhitdin Sariçiçek, çeyrek finalde Gürcistanli Temuri Tchkuasiledze'ye yenildi. Gürcistanli rakibi Rus Komarov'a yenilince Muhitdin madalya sansini kaybetti.

- Yarin 5 sporcu yarisacak

Kerem Kamal 60 kiloda ilk turda Italyan rakibi Tommaso Bosi, Kadir Kamal 67 kiloda Litvanyali Adomas Grigaliunas, 72 kiloda Abdullah Toprak Iranli Amir Ali Abdi, 82 kiloda Samet Yaldiran Finlandiyali Otto Emeli, 97 kiloda Beytullah Kayisdag Gürcü rakibi Giorgi Katsanashvili ile karsilasacak.
Kaynak: AA