Toyota C+Walk Ile Yeni Nesil Mobilitenin Tanimini Yapiyor

Toyota, herkes için hareket özgürlügü saglama felsefesi ve daha iyi bir mobilite toplumu yaratmak için atilimlarini sunmaya devam ediyor.

Toyota'dan yapilan açiklamaya göre, Toyota “bir mobilite sirketi” olma yolunda yeniliklerinden biri olan C+walk yürüyüs alani mobilite serisinde, C+walk T'yi tanitti. Bu ürün, öncelikli olarak Japonya’daki Toyota yetkili saticilarinda yer alacak.

C+walk T, kullanimi kolay, üç tekerlekli, ayakta duran bir elektrikli mobilite araci olarak dikkati çekiyor. Kolay binis ve inis için 150 mm yüksekliginde alçak ve düz bir tabana sahip olan araç, yürüyüs alanlarinda rahat kullanim sagliyor. Ayrica bu mobilite ürünü yan yana seyahati ve diger yayalarla hareket halinde iletisimi kolaylastiracak sekilde tasarlandi.

C+walk T çevre dostu olmasinin yani sira tek bir kisiyle ayni oranda yer kapliyor ve tipik insan yürüme hizlarinda seyahate olanak taniyor. C+walk T öndeki engellerle veya yayalarla çarpismayi önlemeye yardimci olan engel algilama özellikleriyle de donatildi. Kullanimi kolaylastirmak adina dik yokuslardan inerken C+walk T egim algilama özelligiyle de otomatik olarak yavasliyor.

Yeni mobilite aracinin potansiyel kullanim alanlari olarak; büyük ölçekli tesisler arasinda seyahat etmenin ve yasli kullanicilarin hayatini kolaylastirmanin yani sira büyük park ve diger tesislerde yapilan aktivite turlari da gösteriliyor. Araç ayni zamanda uzun mesafeleri yürümekte zorlanan kisilere destek saglayabilecek ve yasam alanlarinin genislemesine katkida bulunacak.

Toyota, kullanimi kolay ve seyahat etme istegi uyandiran mobilite ürünleri sunarak mümkün oldugu kadar çok insana hareket özgürlügüyle mutluluk getirmeyi hedefliyor. Ayni zamanda önümüzdeki dönem için C+walk serisinde oturan tip ve tekerlekli sandalye baglantili modeller gelistiriliyor.

Çikarilabilir lityum iyon batarya ile sunulan araç yaklasik 2.5 saatte tamamen sarj edilebiliyor. Tipik insan yürüme hizlarinda, tek sarj ile yaklasik 14 km yol kat edebiliyor. 0.59 metre dönüs yariçapiyla ise yerinde dönüs yapabilecek sekilde tasarlandi. C+walk T’nin baslangiç fiyati Japonya’da 341 bin Japon yeni olarak açiklandi.

- Türkiye’de de “Mobilsen Özgürsün” kampanyasi baslatildi

Mobilite ile insanlarin hayatini her alanda kolaylastirmayi amaçlayan Toyota, Türkiye’de “Mobilsen Özgürsün” kampanyasi ile yeni nesil mobilitenin tanimini yeniden yapiyor. 7’den 77’ye herkesin özgürce hareket ettigi bir dünya gerçeklestirmek amaciyla yola çikan Toyota, bir otomobil sirketi olmanin yani sira insanlik için ileri teknoloji ürünü her türlü çözümü üreten bir “mobilite” sirketi olma yolunda çalismalarini sürdürüyor.

Dünya ile ayni anda baslatilan bu hareket ile engellilerin, hastaliklarindan dolayi hareketleri kisitli kisilerin, yaslilarin, en küçügünden en büyügüne tüm bireylerin dünya üzerinde özgür, rahatça ve keyif alarak hareket etmelerini saglayacak yüksek teknolojiye sahip ürünlerin toplumun hizmetine sunulmasi hedefleniyor.

Bu amaçla devreye alinan mobilsenozgursun.com mikro sitesinde ise Toyota’nin tüm mobilite çalismalari ve yeni vizyonu aktariliyor.

Kaynak: AA