Sel Felaketinin Vurdugu Bozkurt Hizla Ayaga Kaldiriliyor

Kastamonu Valisi Avni Çakir: 'Bozkurt'ta hayat hizli sekilde normallesiyor. Hala eksikliklerimiz fazla, bunun farkindayiz ama vatandaslarimiz yapilan çalismalar sonucunda nasil bir Bozkurt ile karsilasacaklarini bildikleri için bize son derece yardimci oluyor' 'Amacimiz sayin Cumhurbaskanimiza da söz verdigimiz gibi bir sene sonra her bakimdan tüm eksikleri giderilmis yepyeni bir Bozkurt yaratmak. Bu konuda da en ufak bir sikintimiz yok'

BILAL KAHYAOGLU - Kastamonu Valisi Avni Çakir, Bozkurt ilçesinde yasanan sel felaketiyle ilgili, "Bozkurt'ta hayat hizli sekilde normallesiyor. Hala eksikliklerimiz fazla, bunun farkindayiz ama vatandaslarimiz yapilan çalismalar sonucunda nasil bir Bozkurt ile karsilasacaklarini bildikleri için bize son derece yardimci oluyor." dedi.

Siddetli yagisin ardindan 11 Agustos'ta Bozkurt ilçesinde Ezine Çayi'nin tasmasi, can kayiplarinin yani sira is yerleri ile çok sayida evin su ve balçik altinda kalmasina neden oldu.

Selin ardindan devlet, tüm gücüyle bölgede yaralari sarmak için yogun çalisma baslatti. Ekiplerin çalismasi sonucu ilçede hayat normale dönmeye basladi.

Yürütülen çalismalari inceleyen Vali Çakir, AA muhabirine, sel felaketinin ardindan Toplu Konut Idaresi (TOKI) tarafindan ilçede üç noktada yaklasik 350 konut için ihale yapildigini söyledi.

Bunun yani sira Abana ve Bozkurt sanayi sitelerinin ihalelerinin de gerçeklestirildigini belirten Çakir, Abana'da ise baslandigini, Bozkurt'ta da baslanmak üzere oldugunu anlatti.

Kaymakamlik ve Emniyet Müdürlügü için de daha önce kültür sitesi için baslanip yarim kalmis binada Içisleri Bakanliginca süratli sekilde tadilat yapildigini dile getiren Çakir, "Geçen hafta itibariyla Kaymakamligimizi ve Emniyet Müdürlügümüzü buraya tasidik. Vatandaslarimiza burada hizmet vermeye basladilar. Bozkurt'ta hayat hizli sekilde normallesiyor. Hala eksikliklerimiz fazla, bunun farkindayiz ama vatandaslarimiz yapilan çalismalar sonucunda nasil bir Bozkurt ile karsilasacaklarini bildikleri için bize son derece yardimci oluyor." dedi.

- Hedef bir sene sonra tüm eksikleri giderilmis yepyeni bir Bozkurt

Çakir selin ardindan ilk 4 haftada temizlik çalismalarinin bitirildigine dikkati çekerek söyle devam etti:

"Hasar tespitiyle ilgili tüm çalismalarimizi tamamladik, ödememelerimizi konutlarda ve araçlarda gerçeklestirmistik, bununla ilgili magduriyet kalmadi. Hem Bozkurt Kaymakamligimiz hem de civarda selden etkilenen kaymakamliklarimizda sürecin saglikli sekilde yürütülmesi noktasinda yogun çaba sarf ediyoruz. Amacimiz sayin Cumhurbaskanimiza da söz verdigimiz gibi bir sene sonra her bakimdan tüm eksikleri giderilmis yepyeni bir Bozkurt yaratmak. Bu konuda da en ufak bir sikintimiz yok. Çalismalarimizi büyük titizlik ve uyumla sürdürüyoruz."

Selden Bozkurt esnafinin tamamina yakininin etkilendigini vurgulayan Çakir, "54 konteyner is yeri kurmustuk. Bu da sehre yogun canlilik katti. Esnafimiz son derece memnun. Bunun yaninda konteyner yasam alaniyla ilgili altyapi çalismalarini geçen ay tamamlamistik. Su an 30 ailemiz burada bariniyor. 24 de bos yerimiz var. Talebi olanlar varsa hemen yerlestiriyoruz. Hem konteyner konut hem konteyner is yerinde vatandaslarimiz günlük hayatlarina büyük uyumla devam ediyor. Burada da en ufak bir sikayet yok, talepleri fazlasiyla karsiladik." diye konustu.

Kaynak: AA