Tunus Gazeteciler Sendikasi, Cumhurbaskani'ni Hak Ve Özgürlükleri Korumaya Çagirdi

Tunus Gazeteciler Sendikasi, Cumhurbaskani Kays Said'i hak ve özgürlüklerin korunmasi konusunda verdigi sözleri tutmaya çagirdi.

Tunus'ta ulusal yayin yapan Zeytune televizyon kanalina güvenlik güçlerince dün düzenlenen baskinin ardindan Sendika tarafindan yazili açiklama yapildi.

Ülkede hak ve özgürlüklere getirilen kisitlamalar, baskinlar, kovusturmalar ve askeri yargiya intikal eden olaylarin büyük bir endiseyle takip edildigi belirtilen açiklamada, bu durumun, devrimin kazanimlarini, demokratik degerleri ve çogulculuk anlayisini zedeledigi vurgulandi.

Vatandaslarin, düsünceleri, aldiklari pozisyonlar ve yaptiklari yayinlar nedeniyle askeri mahkemelerde yargilanmasinin reddedildigi ifade edilen açiklamada, bunun, ifade özgürlügüne ve demokrasiye indirilen bir darbe oldugu kaydedildi.

Açiklamada, Cumhurbaskani Said, hak ve özgürlüklerin korunmasi konusunda daha önce verdigi sözleri yerine getirmeye çagrildi.

Cumhurbaskani Said, daha önce pek çok kez yaptigi açiklamada, diktatörlük rejimi kurmak ya da hak ve özgürlüklere zarar vermek niyetinde olmadigini belirtmisti.

Zeytune TV'nin sosyal medya hesaplarindan yapilan açiklamada, güvenlik güçleri ile Bagimsiz Görsel ve Isitsel Iletisim Yüksek Kurulu (HAICA) üyelerince kanala baskin düzenlendigi ve stüdyoda bulunan teknik teçhizata el konuldugu ifade edilmisti.

Kaynak: AA