Sancaktepe'de Yabanci Uyruklu Kâgit Toplayicilarina Operasyon

Sancaktepe’de Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleri ve zabita ekipleri gece saatlerinde ilçede bulunan 36 ayri adreste Türkiye’ye kaçak yollarla girdigi belirlenen kâgit toplayicilarina ve kâgit toplama alanlarina es zamanli operasyon yapti. Operasyona Sancaktepe Ilçe Emniyet Müdürlügü, Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü, Özel Harekât Sube Müdürlügü ve Zabita ekipleri de destek verdi.

Sancaktepe'de Yabanci Uyruklu Kâgit Toplayicilarina Operasyon
Mevzuata aykiri ve sagliksiz kosullarda faaliyet gösteren atik toplama ve ayirma islemi yapilan 36 farkli adrese es zamanli operasyon yapildi. Önceden belirlenen kâgit toplama merkezlerine giren polis ekipleri, Türkiye’ye yasa disi yollarla girdigi belirlenen çok sayida yabanci uyruklu kâgit toplayicisini gözaltina aldi. Polis ekipleri, sahislarin kaldigi adres ve kâgit topladiklari alanlarda arama yapti. Aramalarda ele geçirilen malzemelere Zabita ekipleri el koydu.

Çok sayida gözalti yapildi

Kimlik tespiti yapilan kâgit toplaticilari üst aramasi yapilmasinin ardindan otobüs ve minibüslere bindirilen sahislar, saglik kontrolünden geçirildi. Saglik kontrolünün ardindan Tuzla’da bulunan Istanbul Il Göç Idaresi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Buradaki islemler ardindan sahislarin sinir disi edilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA