ABD'nin California Eyaletinde Bazi Kapali Mekanlarda Kovid-19 Asisi Zorunlu Tutulacak

ABD'nin California eyaletinde, kasim ayindan itibaren bazi kapali mekanlarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisinin kanitlanmasi zorunlulugu getirilecek.

California'nin Los Angeles Belediye Meclisi, 4 Kasim'dan itibaren restoran, spor salonu ve sinema salonlari gibi kapali alanlarda müsterilerin Kovid-19'a karsi tam asili oldugunu kanitlamalari gerekecegini duyurdu.

Spa ve kuaför salonlari gibi kisisel bakim mekanlarinin yani sira kamu binalari için de asi kaniti istenecegi belirtilen yönetmelige göre, 5 bin ve üzeri kisinin katildigi açik hava etkinliklerinde de tam asili olmak veya negatif test sonucunu göstermek gerekecek.

Daha önceki örneklerde oldugu gibi yine ilk defa California eyaletinde yürürlüge giren yeni kurallarin yakin zamanda ülkenin diger eyaletlerinde de uygulanmaya baslanacagi bekleniyor.

Siki kurallarin ülkede uygulanan ilk adresi olan California'da bir süredir yeni Covid-19 enfeksiyonlari, hastaneye yatislar ve ölümlerde düsüs gözlenirken, yetkililer rakamlarin tekrar yükselmemesi için asilama çabalarinda ve yasaklarda israrli.

Yaklasik 40 milyon nüfusa sahip California, ABD'de Kovid-19 kaynakli ölümler ve vaka sayisi bakimindan hala ilk sirada bulunuyor.

Cadilar Bayrami, Sükran Günü ve aralik tatil sezonu yaklasirken, Kovid-19 kisitlamalarinin ve asi zorunlulugunun ABD genelinde hizla yayginlasmasina muhtemel gözüyle bakiliyor.

Kaynak: AA