NATO'daki Rusya Misyonundan 8 Kisinin Akreditasyonu Iptal Edildi

NATO, istihbarat görevlisi olduklari gerekçesiyle Rusya misyonundan 8 kisinin akreditasyonunu iptal etti.

NATO'dan bir yetkili, NATO'daki Rus misyonunun 8 üyesinin akreditasyonunun "bildirilmemis istihbarat görevlisi" olmalari sebebiyle iptal edildigini açikladi.

Yetkili, NATO'ya akredite Rus personel sayisinin da 20'den 10'a düsürüldügünü bildirdi.

NATO'nun Rusya'ya yönelik politikasinin tutarliligini korudugunu kaydeden NATO yetkilisi, "Rusya'nin saldirgan eylemlerine yanit olarak caydiriciligimizi ve savunmamizi güçlendirirken ayni zamanda anlamli bir diyaloga da açigiz." ifadesini kullandi.

Rus Interfax haber ajansi da Rus parlamentosunun alt kanadi Duma'nin Uluslararasi Iliskiler Komitesi Baskani Leonid Slutsky'nin "Rusya'nin buna karsilik verecegine" dair sözlerini paylasti.

NATO ile Rusya arasindaki iliskiler, özellikle Rusya'nin 2014'te Kirim'i yasa disi ilhaki ve geçen yil muhalif Aleksey Navalniy'in zehirlenmesi nedeniyle gerilmisti.

Kirim'in ilhakindan sonra NATO ile Rusya arasindaki bilgi paylasimini içeren is birligi askiya alinmisti. NATO, 2018'de eski Rus casusu Sergey Skripal'e yönelik zehirli suikast girisiminden sonra da 7 Rus görevlinin NATO'daki akreditasyonlarini iptal etmisti.

Kaynak: AA