Memur-Sen Genel Baskani Yalçin, Zonguldak Divan Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Bu toplu sözlesme, memur sendikaciligi açisindan çok kiymetli bir islev görüyor. Sendikali ile sendikasiz arasina makasi koymus durumda. Sendikasiz adam sendikanin kiymetini anlayacak. Bunun baska yolu yok'

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, toplu sözlesmenin memur sendikaciligi açisindan çok kiymetli bir islev gördügünü belirterek, "Sendikali ile sendikasiz arasina makasi koymus durumda. Sendikasiz adam sendikanin kiymetini anlayacak. Bunun baska yolu yok." dedi.

Bir dizi program için Zonguldak'a gelen Yalçin, Vali Mustafa Tutulmaz, Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali'yi ziyaret etti.

Ögretmenevinde sendika üyeleriyle bir araya gelen Yalçin, Il Divan Toplantisinda yaptigi konusmada, sendika olarak memur sendikaciliginda önemli mesafeler katettiklerini söyledi.

Emegin degersizlestirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Yalçin, sunlari kaydetti:

"Bu toplu sözlesme, memur sendikaciligi açisindan çok kiymetli bir islev görüyor. Sendikali ile sendikasiz arasina makasi koymus durumda. Bu makas artacak, gittikçe artacak.

Bu açidan sendikasiz adam sendikanin kiymetini anlayacak. Bunun baska yolu yok. Ben bu açidan emeginize, gayretinize, bu anlamda ortaya koydugunuz tarza ve tavra yürekten tesekkür ediyorum çünkü sizler bu süreçte tarihe bir kayit düstünüz."

Yalçin, daha sonra sendika üyeleriyle hatira fotografi çektirdi.

Kaynak: AA