HSK'nin Mazeret Kararnamesiyle 359 Hakim Ve Savcinin Görev Yeri Degisti

Izmir Cumhuriyet Bassavcisi Kamil Erkut Güre Yargitay Cumhuriyet Savciligina, Izmir Cumhuriyet Bassavcivekili Mustafa Öztürk de Izmir Cumhuriyet Bassavciligina atandi.

Hakimler ve Savcilar Kurulunca (HSK), mazeret nedeniyle görev degisikligi talebinde bulunan ve aralarinda Izmir Cumhuriyet Bassavcisi Kamil Erkut Güre'nin de bulundugu 359 hakim ve savcinin görev yerleri degistirildi.

HSK Birinci Dairesince, çesitli sebeplerle görev degisikligi talebinde bulunan hakim ve savcilara iliskin kararname çalismalari tamamlanarak, Kurulun internet sitesinde yayimlandi.

Kararnameyle adli yargida 334 hakim ve savcinin, idari yargida ise 25 hakim ve savcinin görev yeri degisti.

Buna göre, Izmir Cumhuriyet Bassavcisi Kamil Erkut Güre Yargitay Cumhuriyet Savciligina atanirken, Izmir Cumhuriyet Bassavcivekili Mustafa Öztürk de Izmir Cumhuriyet Bassavciligina getirildi.

Kararnameyle ayrica, Ankara ve Istanbul'un da aralarinda bulundugu bazi illere yeni bassavcivekili görevlendirmeleri yapildi.

Bunlardan Ankara Cumhuriyet Savcisi Ali Ceyhun Ceylan Ankara Cumhuriyet Bassavcivekilligine, Istanbul Cumhuriyet Savcisi Raif Bikmaz Istanbul Anadolu Cumhuriyet Bassavcivekilligine, Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcisi Mehmet Ali Kurt Istanbul Cumhuriyet Bassavcivekilligine, Izmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Baskani Bekir Sahiner Izmir Cumhuriyet Bassavcivekilligine, Küçükçekmece Cumhuriyet Bassavcivekili Kenan Dogan Istanbul Cumhuriyet Bassavcivekilligine, Istanbul Anadolu Cumhuriyet Savcisi Basak Eryilmaz Istanbul Anadolu Cumhuriyet Bassavcivekilligine ve Hakimler ve Savcilar Kurulu Kurul Basmüfettisi Hamit Çakmak Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyeligine atandi.

Kararnameyle, Izmir Cumhuriyet Bassavcivekili Okan Bato, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savciligina getirildi.

Kararnameyle atanan hakim ve savcilardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyenler, tebligat yapilmasini beklemeksizin taleplerini 11 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP üzerinden gönderebilecek.
Kaynak: AA