Güney Kibris Rum Yönetimi Disisleri Bakani, Lübnan'in Önemli Bir Yol Ayriminda Oldugunu Söyledi

Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) Disisleri Bakani Nikos Christodoulides, Lübnan'in "önemli bir yol ayriminda" oldugunu belirtti.

Christodoulides, resmi temaslarda bulunmak üzere ilk kez geldigi Lübnan'da, mevkidasi Abdullah Buhabib ile yaptigi görüsmenin ardindan ortak basin toplantisi düzenledi.

"Lübnan önemli bir yol ayriminda. Yeni hükümet ekonomik kriz gölgesinde sorunlarla yüzlesmeli." diyen Christodoulides, hizli bir sekilde reformlarin yapilmasi gerektigini söyledi.

GKRY ile Lübnan'in ortak öneme sahip meseleleri bulundugunu ifade eden Christodoulides, Dogu Akdeniz'de yasanan degisimler, Lübnan'a elektrik üretimi için gaz nakli gibi konularin bunlardan bazilari oldugunu belirtti.

Lübnan Disisleri Bakanligi'ndan yapilan yazili açiklamaya göre, Christodoulides, Bakan Buhabib'i Lefkosa'da yapilmasi planlanan Yunanistan, GKRY ve Lübnan üçlü zirvesine katilim için davet etti. Açiklamada baska bir bilgi paylasilmadi.

Lübnan Basbakanligi'ndan yapilan yazili açiklamada da, Christodoulides'in, Basbakan Necib Mikati ile de baskent Beyrut'ta bir araya geldigi, ikili iliskileri ve Lübnan ile bölgedeki gelismeleri görüstügü aktarildi.

GKRY Disisleri Bakani Nikos Christodoulides, bir günlük bir ziyaret için bugün Lübnan'a gelmisti.

Kaynak: AA