Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde 'Bembeyaz' Filmi Gösterildi

58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nin yarisma filmlerinden "Bembeyaz" seyirciyle bulustu.

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla düzenlenen festival, film gösterimleriyle devam ediyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsaminda açik havada gerçeklestirilen gösterimlerde davetliler alana, atesleri ölçülerek ve maske kontrolüyle aliniyor.

Cam Piramit'in yanina kurulan "Yildizlarin Altinda 1" isimli açik hava sahnesinde Ulusal Uzun Metrajli Film Yarismasi kapsaminda "Bembeyaz" filmi sinemaseverlerle bulustu.

Necip Çaghan Özdemir'in yazip yönettigi filmde, Mert Firat, Ece Cesmioglu, Inanç Konukçu, Riza Akin, Kubilay Tunçer, Esra Ergün ve Sarp Tanis rol aliyor.

Gösterime, yönetmen ve oyuncular da katildi.

- Filmin konusu

Film, dindar babasiyla Amerikan Konsoloslugunun karsisinda bir fotograf dükkani isleten iyi bir evlat, iyi bir baba ve iyi bir koca gibi görünen Vural'in, geçimini evlere temizlige giderek saglayan ve Amerika'ya gidip yeni bir hayat kurmayi hayal eden Sonay ile kurdugu iliskiyi konu aliyor.

Necip Çaghan Özdemir, Bembayaz'i, "kendi inançlari çerçevesinde büyük günahlar islemis bireylerin nerelere, kimlere ve hangi kavramlara siginmak zorunda kaldiklarini incelemek" adina yaptigini ifade ediyor.

Kaynak: AA