'Alexandrette 1921 - Iskenderun 2021' Sergisi Sanatseverlerle Bulustu

Prof. Dr. Zahit Büyükisliyen'in yeni eserlerinden olusan sergi, 13 Kasim'a kadar ziyarete açik olacak

F Sanat Galeri, 2021-2022 sanat sezonu açilis sergisini, Prof. Dr. Zahit Büyükisliyen ile gerçeklestirdi.

Büyükisliyen'in yeni eserlerinden olusan "Alexandrette 1921 - Iskenderun 2021" adli sergi, 13 Kasim'a kadar sanatseverlerin begenisine sunulacak.

Türk resim sanatinda üretimlerinin yani sira egitimciligiyle de önemli yer edinen Büyükisliyen, sergiye iliskin yaptigi açiklamada, "Maceramiza ruhumuz, tutkularimiz, özlemlerimiz, renk ve biçim kazandirir. Geçmisimizi asil ortaya koyduklarimizin üzerine düsen aydinlik görünür kilar ve yasamin anlami ya da anlamsizligi o yasamin ulastigi sonuçtan gelir." ifadelerini kullandi.

Büyükisliyen, sergi ile köklerinden bugüne bir bag gelistirdigine isaret ederek, eserlerinde dogup, büyüdügü Iskenderun'un geçmisini irdeledigini kaydetti.

- Prof. Dr. Zahit Büyükisliyen hakkinda

Adana'da 1946'da dünyaya gelen Büyükisliyen, 1967'de Gazi Egitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü tamamladiktan sonra 1970'te Milli Egitim Bakanliginin açtigi sinavi kazanarak, Avrupa'ya ihtisas yapmaya gönderildi.

Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni 1976'da bitiren usta ressam, ayni akademide sanat egitimi konusunda ihtisas yapti. Büyükisliyen, 1983'te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde "Türk Resminde Ankarali Sanatçilarin Etkinligi" konulu tez ile doktora yapti.

Prof. Dr. Zahit Büyükisliyen, 1984 yilinda Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Yardimci Doçent kadrosuna atandi. 1986'da Doçent oldu, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Baskani seçildi. 1991'de de Dekan Yardimcisi oldu.

Ayni üniversitenin 1992'de Resim Bölümü'nde Profesörlüge yükselen Büyükisliyen, Hacettepe ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ögretim üyeliginde bulundu.

Sanat hayati boyunca birçok ödüle deger görülen usta ressam, yurt içinde ve disinda karma sergilerin yani sira birçok kisisel sergiye de imza atti.

Sanatçi, çalismalarini halen Istanbul'da sürdürüyor.

Kaynak: AA