Mus Milli Egitim Müdürü Kivanç, TEKNOFEST'te Dereceye Giren Ögrenciyi Ödüllendirdi

Mus Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, "Engelsiz Yumusak Duyu Park" projesiyle katildigi TEKNOFEST'te Türkiye üçüncülügü elde eden Muhammed Rohat Okcu'yu ödüllendirdi.

Kivanç, Özel Final Ortaokulu 5. sinif ögrencisi Okcu ile projenin danismanligini yapan Robotik Düsler Atölyesi'nde görevli ögretmenler Salih Kan ile Kübra Isikyildiz'i tebrik etti.

Okcu'yu ödüllendiren Kivanç, süreci basindan sonuna kadar takip ettigini, projenin de hayata geçirilmesi için gerekli destegi verecegini söyledi.

TEKNOFEST'te basarili olmanin mutlulugunu yasadigini belirten Okçu ise projesinin hayata geçmesini çok istedigini ve yetkililerin destegini bekledigini belirtti.

Projenin görme engelli çocuklarin ailelerinden bagimsiz parklarda özgürce oynayabilecekleri sekilde tasarlandigini anlatan Okcu, "Parkin girisindeki asistan robot araciligiyla parkin genel tanitimi yapilarak çocuklara dagitilan akilli bastonla engellere çarpmadan hareket edebilmeleri saglanmistir. Parkta bulunan hissedilebilir yüzeyler ve sensörler sayesinde sesli yönlendirmelerle oyun alanlarinda kimsenin yardimi olmadan tek baslarina ve güvenle dolasarak kendilerini daha özgüvenli ve mutlu hissetmeleri düsünülmüstür." diye konustu.

Kaynak: AA