Meral Aksener Ve Ali Babacan Bir Araya Geldi

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Demokrasi ve Atilim Partisi Genel Baskani Ali Babacan’i ziyaret etti.

Meral Aksener Ve Ali Babacan Bir Araya Geldi
DEVA Partisi Genel Merkezinde, yaklasik 1,5 saat süren bas basa ve heyetlerarasi görüsmenin ardindan Aksener ve Babacan ortak basin toplantisi düzenledi.

Geçen hafta “Ben cumhurbaskanligina aday degilim, basbakanliga adayim” seklindeki açiklamasi çok konusulan Aksener sunlari ifade etti:

“Ben basbakanliga adayim dedim. Bunun anlami nedir? Partinizi birinci parti haline getirip hep beraber sonuç alirsaniz, o zaman basbakanlik görevi sizin olur. Yani cumhurbaskanligi adayligi sahsi bir karar.”

“Hepimizin renklerini kattigi, ilkeler bütünü ortaya çikti"

Iyilestirilmis, güçlendirilmis parlamenter sistemin üzerinde duruldugunu belirten Aksener, “Bir seçime dogru gidiliyor. Bu seçimde ya parlamenter sisteme geçis ya da bu ucube sistemde kalis mücadelesi verilecek. Türkiye istisare etmeyi unuttu. Biz daha sik bulusmalar yapacagiz. Türkiye huzur ve baris istiyor. Halk kendisini yönetenlerin yargiya, ekonomiye talimat vermesini istemiyor. Halk israfin, talanin son bulmasini istiyor. Kanaat itibariyle, iyilestirilmis, güçlendirilmis parlamenter sistemin üzerinde duruyoruz. Hukukun, demokrasinin üzerinde duruldugu, iç huzurun saglandigi, kutuplasmanin bittigi, demokrasinin tam islendigi, ekonominin düzeldigi yeni döneme geçis anlamini tasiyacak” diye konustu.



“6 parti bir masa basinda görüsmelerini sürdürüyorlar”

Ali Babacan ise görüsmede, ülkenin içinde bulundugu sorunlari ve yeniden parlamenter sisteme geçis ile ilgili ilkeler bazinda uzlasinin degerlendirildigini belirtti.

Babacan, "Görüsmemizde Türkiye ile ilgili pek çok konuyu, pek çok sorunu ele aldik. Ülkemizin içinde bulundugu derin sorunlardan çikis için de neler yapilmasi gerektigini konustuk. Güçlendirilmis parlamenter sistemi ile ilgili 6 siyasi parti çalismalarini hazirladi ve bu 6 parti bir masa basinda görüsmelerini sürdürüyor. Ülkemizin bu dar bogazdan çikisini sistem degisikligiyle saglanabilecegini düsünüyoruz. Partilerin sundugu 4-5 farkli sistem var. Biz de ilkeler bazinda tek bir sisteme indirgemeye çalisiyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA