Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 578 Polis Adayi Mezun Oldu

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu’nda mezun olan 578 polis adayi yemin etti.

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 578 Polis Adayi Mezun Oldu
Polis Akademisi Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 19. Dönem Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Merkez spor salonunda düzenlenen törende konusan Vali Avni Çakir, bölgedeki sel felaketinde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Vali Çakir, söyle konustu: “Aziz Türk Milleti’nin, tarihin her safhasinda dil, din, irk, mezhep ayrimi yapmadan, bulundugu cografyalarda beldeleri mamur etmis, adaletle insanlarin gönüllerine girmis, zulmün karsisinda, mazlumun yaninda olmustur. Okulun 19’uncu dönemini basariyla bitiren 578 polisimiz az sonra huzurunuzda yemin edeceklerdir. Bu yeminle; vatanimizi, bayragimizi, ezanimizi, silahimizi, sanli tarihimizi kendilerine emanet edecegiz. Tarihimizden ders alarak bu emanetleri canlari pahasina koruyacaklarindan, burada aldiktan egitim dogrultusunda üzerilerinde tasidiklari ay yildizli üniformaya yakisir sekilde görevlerini ifa edeceklerinden süphemiz yoktur. Bir disiplin meslegi olmanin yaninda, fedakârlik, cesaret, adalet ve sefkat meslegi olan polislik meslegine intisap eden polislerimizi ve ülkemizin dört bir yanindan gelerek burada evlatlarini gururla izleyen degerli ailelerini kutluyor, yemin edecek polislerimize meslek hayatlarinda saglik ve basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Milletimize sefkat eli uzatirken, hainlere demir yumrugunuzu indirecekler”

Polis teskilatinin millete sefkatli elini uzatirken hainlere de demir yumrugunu indirecegini söyleyen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas polis adaylarina hitaben, "Halen görevi basinda olan 333 bin teskilat mensubumuz gibi sizler de canla basla görevinizi ifa edecek ve yeri geldiginde caninizi ortaya koymaktan asla çekinmeyeceksiniz. Hiç süphesizdir ki teskilatimiz, aramiza katilan her bir mensubumuzla yeni hedeflere daha hizla ulasacak güven ve huzurun tesisi noktasinda özel önemli kazanimlar elde edecek. Dünyanin en saygin polis teskilatlari arasinda ki yerini güçlendirecektir. Degerli genç meslektaslarimiza basarilar dilerken, sizleri yetistirip bu günlere getiren saygi deger ailelerinize ve en iyi sekilde göreve hazirlayan polis akademimize de sükranlarimi sunuyorum” dedi.



“Polis Akademisini Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) unsurlarindan temizleyerek yeninden yapilandirdik”

FETÖ’nün elinde olan Polis Akademisini FETÖ unsurlarindan temizleyerek yeniden yapilandirdiklarini söyleyen Polis Akademisi Baskani Prof. Dr. Yilmaz Çolak da sunlari kaydetti: “Bugün akademimize bagli 5 farkli ilimizde bulunan PMYO’larda 578’i Kastamonu’da olmak üzere 2 bin 429 polis memurunu teskilatimizin saflarina katmanin hakli gururunu yasiyoruz. Bu egitimi 20 ay boyunca pandemi sürecinin zor sartlarina ragmen, çarsi izni dahi kullanmadan basariyla tamamladik. FETÖ’nün 17-25 Aralik darbe girisiminden sonra Sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan layik görülerek atandigimiz bu görevde adeta FETÖ’nün elinde olan Polis Akademisi’ni, FETÖ unsurlarindan temizleyerek, yeninden yapilandirdik. Milletimize hizmetkar polis yetistirme anlayisi ile tüm egitim sistemimizi yeniledik. Emniyet teskilatinin ihtiyaci olan devletine ve milletine sadik, polis ve amirleri yetistirmek için kollari sivadik. Tüm bunlarin sonucu olarak emniyet teskilatimiz çok daha azimli, dirayetli bir sekilde basarili islere imza atmaktadir” dedi.

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu 19’uncu Dönem Birincisi Polis Memuru Serhan Tesbi de, “Bugün degerli silah arkadaslarimla egitimimizi basariyla tamamlayarak tarihi san ve serefle dolu milletimize sadakatle hizmet etmeyi görev edinen kahraman teskilatimizin birer mensubu olarak bu göreve baslamanin mutlulugu içerisindeyiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan polis adaylari, hep birlikte yemin ederek kep atti.
Kaynak: İHA