Izmir Il Koordinasyon Kurulu Ekim Ayi Toplantisi Yapildi

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, 2021 yilinda kentte 5,7 milyar liralik yatirim gerçeklestirildigini açikladi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Il Koordinasyon Kurulu ekim ayi toplantisi, Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger baskanliginda Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) Salonunda gerçeklestirildi.

Vali Kösger, toplantida yaptigi konusmada, kamu görevlilerinin asli görevinin kaynaklarin etkin kullanilmasi oldugunu kaydetti.

Izmir'in sosyoekonomik gelismisliginin yatirimlarla daha ileri düzeye tasinacagina isaret eden Kösger, "Vatandaslarimizin hayat standartlari daha da yükselecek, egitim, saglik, ulastirma, kirsal altyapi, tarim ve tarimsal sulama, çevre ve çevrenin sürdürülebilirligi alanlarinda önemli projeler gerçeklestirilmeye devam ediyor." ifadelerini kullandi.

Vali Kösger, 2021 yili yatirim programinda toplam proje bedeli 24,3 milyar lira olan 712 proje yer aldigini, bedeli 14,7 milyar olan 550 projenin merkezi idare tarafindan hayata geçirildigini dile getirdi.

Merkezi idare tarafindan gerçeklestirilen 550 proje için önceki yillarda 3,2 milyar lira harcandigini, 2021 yilinda ise bu projelere 2,5 milyar lira ödenek tahsis edildigini belirten Kösger, su bilgileri verdi:

"Belediyelerimizin 3,2 milyar lira yatirim ödenekleri de dahil edildiginde 2021 yilinda ilimizde 5,7 milyar lira yatirim realize edilmis olacaktir. Yilin dokuz aylik döneminde bu ödenegin yüzde 44'üne tekabül eden 2,5 milyar lira harcanmistir. Yatirim programinda yer alan merkezi idare kuruluslarina ait 550 projeden, 41'i bitirilmis, 284'ünde çalismalar devam etmekte, 49'u da proje ihale asamasindadir. 176 projede ise çesitli nedenlerle çalismalara baslanilamamistir. Bu verilere kamu-özel is birligi modeli ile finanse edilen projelerimiz dahil degildir."

Kaynak: AA