Fransa'da Yaklasik 200 Sehirde Hükümet Karsiti Protesto

Fransa’da yaklasik 200 sehirde Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un izledigi hükümet politikalarina karsi protestolar düzenlendi.

Fransa'da Yaklasik 200 Sehirde Hükümet Karsiti Protesto
Fransa’da sendikalar ilan ettikleri 1 günlük grevde, basta baskent Paris olmak üzere yaklasik 200 sehirde Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un izledigi hükümet politikalarina protesto etti. Sendikalar, maaslari savunmak, emeklilik ve issizlik sigortasi reformlarina itiraz etmek için sokaga indiklerini ifade ederken, binlerce kisi gösterilere destek verdi.

Rennes, Nantes, Caen, Marsilya’ninda içinde bulundugu yaklasik 200 sehirde düzenlenen protestolarda, sik sik Macron’a istifa çagrisi yapildi.

Paris’teki protestoya yaklasik 25 bin kisi katildi

Genel Emek Konfederasyonu (CGT), Paris’teki protestoya yaklasik 25 bin kisinin katildigini belirtti.

Paris’teki Cumhuriyet Meydani’ndan Opera Meydani’na kadar yürüyen göstericiler, "Genç isçiler, issizler ve emekliler, hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Genç isçiler, issizler ve emekliler, hep birlikte kazanacagiz" slogani atti.

Isçi Gücü sendikasi Genel Sekreteri Yves Veyrier yaptigi açiklamada, "Satin alma gücü üzerindeki baskiyi artirmaya baslayan fiyat artislari, maas konusunun ne kadar merkezi bir konu oldugunu gösteriyor" ifadelerini kullanarak, asgari ücrete bagli tüm bu islerin acilen yeniden degerlendirilmesi çagrisinda bulundu.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ülke genelindeki ögretmenlerin yaklasik yüzde 4’ünün greve katildigi aktarildi.

Güvenlik güçlerinin siki güvenlik önlemleri aldigi gösterilerde, birçok metro istasyonu, cadde ve sokak trafige kapatildi. Gösteriler sirasinda herhangi bir siddet olayi bildirilmedi.
Kaynak: İHA