Dünyayi Dolasan Alman Atlet Meksika'yi Kuzeyden Güneye Kosarak 120 Günde Geçti

Triatlon yaparak dünyayi dolasan Alman atlet Jonas Deichmann Meksika’nin kuzeyinden güneyini kosarak 120 günde geçerek, bugün Meksika’daki son duragi olan Cancun sehrine ulasti.

Dünyayi Dolasan Alman Atlet Meksika'yi Kuzeyden Güneye Kosarak 120 Günde Geçti
Dünyayi bisiklet sürerek, kosarak ve yüzerek geçmeye karar veren Deichmann, 2020 yilinin Eylül ayinda Almanya’nin Münih sehrinden ayrilarak yolculuguna basladi.

Meksika’daki yolculuguna kuzeydeki Tijuana sehrinde baslayan Alman atlet, 120 gün boyunca ülkenin güneyine dogru kosarak bugün Cancun sehrine ulasti. Meksika’ya geldigi günden beri büyük sevgiyle karsilandigini ifade eden Deichmann, bu kadar uzun mesafeyi kosabildigi için çok duygulandigini belirtti.

Hedefinin kendisine maddi destek veren sivil toplum kuruluslari araciligiyla Afrika’daki okul çocuklarina gida ve bisiklet yardimi yapmak oldugunu ifade eden Alman atlet, okula uzak yerlerde yasayan çocuklarin bisiklet sayesinde okula ulasmalarini umdugunu söyledi.



Sakali ve sapkasi sebebiyle film karakteri Forrest Gump’a benzetilen Jonas Deichmann, “Alman Forrest Gump” lakabiyla da aniliyor. Deichmann ise bunun hayalinin bir parçasi oldugunu ifade ederek, Forrest Gump karakterinin iyi kalpli biri oldugunu, çocuklugundan beri onu çok sevdigini ve çiktigi dünya turunda özellikle sakalini uzatip sapka takarak ona benzemeye çalistigini belirtti.

Deichmann, dünya turuna devam etmek üzere Meksika’dan tekne ile Portekiz’e geçmeyi planladigini ve oradan da son duragi olan Münih’e kadar bisikletle 4 bin km daha yol yapacagini söyledi.

Kaynak: İHA