Agrili Kadinlar Ücretsiz Pilates Egitimi Alip Is Yeri Açabilecek

Ümit Samiloglu Gençlik Spor ve Yasam Kulübü kurucusu Ümit Samiloglu: 'Kadinlarimiza pilates egitimi vererek, onlarin belge almasini saglayarak, daha sonra meslek edinmelerini saglamayi amaç edindik. Sporu evlere sokmak istiyoruz. Agrili kadinlarin sporla tanismasini istiyoruz'

Çocuk yasta evliliklerin yaygin oldugu illerde, kadinlari spora yönlendirmek amaciyla Gençlik ve Spor Bakanliginca desteklenen proje kapsaminda, Agri'da 20 kadina pilates egitimi veriliyor.

Agrili milli cimnastikçi Ümit Samiloglu'nun da kurucusu oldugu Gençlik Spor ve Yasam Kulübünce hayata geçirilen, Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Projeleri Destek Programi kapsaminda destek verilen "Ilk Göz Agri'm Projesi" Ibrahim Çeçen Üniversitesi yerleskesindeki Spor Bilimleri Fakültesi spor salonunda basladi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu egitmenleri tarafindan üniversite mezunu 20 kadina yönelik verilen pilates egitmenlik kursu, pazar günü tamamlanacak.

Ümit Samiloglu Gençlik Spor ve Yasam Kulübü kurucusu Ümit Samiloglu, AA muhabirine, projeyle, çocuk yasta evliliklerin ve kadin haklarinin dezavantajli oldugu bölgelerde kadin ve sporu bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kursun ücretsiz verildigini ve 250 aileye pilates seti hediye etmeyi hedeflediklerini belirten Samiloglu, söyle konustu:

"Projeyi, dogdugumuz yer olan Agri'da baslattik. Kadinlarimiza pilates egitimi vererek, onlarin belge almasini saglayarak, daha sonra meslek edinmelerini saglamayi amaç edindik. Sporu evlere sokmak istiyoruz. Agrili kadinlarin sporla tanismasini istiyoruz. Bu projede kadinlarin sportif mesleki alt yapisini olusturmak ve biraz da olsa onlarin gelecegine dokunmak istedik. Sporun o ruhunu ve temelini bütün çocuklara yaymanin gelecek adina bir gereklilik oldugunu düsündüm. Kadinlarimiz ve çocuklarimiz bizim için önceliklidir. Biz de ilk olarak kadinlardan basladik. Egitim verdigimiz kadinlarin, baska kadinlarin hayatina dokunarak sporun daha da yayginlasmasini saglayacagini umuyorum."

Kulübün baskani Sevil Samiloglu ise kurs sonunda verilecek belgelerle katilimcilarin birinci kademe egitmen olacaklarini ve is yeri açmanin yani sira çalisma olanagi elde edeceklerini anlatti.
Kaynak: AA