Adalet Bakani Gül, Macar Ve Azerbaycanli Mevkidasiyla Görüstü

Avrupa Konseyi Adalet Bakanlari Konferansi'na katilmak üzere Macaristan'da bulunan Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Macaristan ve Azerbaycan adalet bakanlariyla bir araya geldi.

Bakan Gül, Avrupa Konseyi Adalet Bakanlari Konferansina ev sahipligi yapan Macaristan’in Adalet Bakani Judit Varga ve beraberindeki heyetle görüstü.

Gül, görüsmede Türkiye’nin Macaristan’la tarihe dayanan köklü iliskilere sahip oldugunu belirterek, iki ülke arasindaki adli is birliginin daha da güçlendirilmesi gerektigini söyledi.

Terörle küresel mücadelenin önemini vurgulayan Gül, Macaristan’daki Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarinin varligini hatirlatarak FETÖ’nün sadece Türkiye’ye degil varligini sürdürdügü her ülke için bir tehdit kaynagi oldugunu belirtti.

Avrupa Konseyinin Dönem Baskanligini sürdüren Macaristan’in Adalet Bakani Varga da Türkiye’nin Avrupa Konseyinin kurucu ülkelerinden biri oldugunu hatirlatarak, Macaristan’in Türkiye ile dostane iliskilerini bulundugunu, bu iliskileri her alanda güçlendirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Gül, Macar mevkidasina, Fenerbahçe'nin Macar futbolcusu Attila Szalai'nin imzali formasini hediye etti.

Azerbaycan Adalet Bakani Fikret Memmedov ve beraberindeki heyetle de bir araya gelen Gül, görüsmede Azerbaycan’in Karabag zaferi nedeniyle Memmedov’u bir kez daha tebrik etti.

Gül, Türkiye’nin adalet hizmetleri ve uluslararasi hukuk basta olmak üzere her konuda Azerbaycan’a destek vermeye devam edecegini söyledi.

Memmedov ise Gül ile Macaristan’da bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydugunu belirterek Türkiye’nin her alanda Azerbaycan’in yaninda oldugunu, iki ülke arasindaki dayanismanin her zaman devam edecegini dile getirdi.

Adalet Bakani Gül’e görüsmelerinde Türkiye-Macaristan Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Cemil Yaman, Adalet Bakan Yardimcisi Yakup Mogul, Dis Iliskiler ve Avrupa Birligi Genel Müdürü Kasim Çiçek ve Türkiye’nin Budapeste Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay eslik etti.

Görüsmelerin ardindan Macaristan programini tamamlayan Bakan Gül ve beraberindeki heyet Türkiye’ye hareket etti.

Kaynak: AA