Adalar Belediyesi Baskan Yardimcisi Engin Çelik'ten Akülü Araç Açiklamasi

Adalar’da akülü araç kullanimi kismen yasaklandi. Adalar Belediyesi Baskan Yardimcisi Engin Çelik, karar sonrasi olusan tepkilere iliskin, “Tek amacimiz vatandasin daha rahat bir ada ortaminda yasam sürebilmesidir” dedi.

Adalar Belediyesi Baskan Yardimcisi Engin Çelik'ten Akülü Araç Açiklamasi
Hiz sinirinin asilarak kazalara sebebiyet verilmesi ve araçlarin yayalarin geçis güzergahlarina park edilmesi gibi gerekçelerle UKOME haziran ayinda akülü araçlarin Adalar’dan kaldirilmasi kararini aldi. 5 Ekim tarihinde Adalar ilçe sinirlarinda motorsuz-elektrikli tasit kullanimina getirilen kisitlama hayata geçirildi. Adalar’da bu günden itibaren engelliler ve 66 yas üstü akülü araç kullanabilecek. Engelliler için özel tahsis edilmis, manuel ya da elektrikli araçlar bu yönerge kapsami disinda tutulacak.

Adalar’da hayata geçen yasak sonrasi akülü araçlarin kullanimi bugün itibariyle yasaklandi. Vatandasin verilen karara tepkisi sürüyor. Kamuoyunda olusan tepkinin ardindan Adalar Belediyesi, konuya iliskin açiklamalarda bulundu. Tepkilere iliskin konusan Adalar Belediye Baskan Yardimcisi Engin Çelik, “Tek amacimiz vatandasin daha rahat bir ada ortaminda yasam sürebilmesidir” dedi.

Açiklamada bulunan Adalar Belediyesi Baskan Yardimcisi Engin Çelik, “Kesinlikle amacimiz ada sakinlerinin hayatini zorlastirmak degil. IBB, UKOME’de etkili bir karar merci degildir. Eski dönemde bizlere ücretle plakalar verildigi iddiasi dogrudur. Bunlar plaka tescil ücretidir. Bizden önceki yönetim döneminde verilmistir. Maksimum yol genisligi 4 metre olan Adalar’da bu araçlar trafik olusturmaktadir. Bu noktada vatandaslarimiza daha rahat bir ada ortami saglamaya çalisiyoruz. Tek amacimiz vatandasin daha rahat bir ada ortaminda yasam sürebilmesidir.

Bundan sonraki süreçte UKOME’nin aldigi karar çok net. Bu konu için özellikle alt komisyon kuruldu. Vatandas araciyla olan ilgisinin ve ihtiyaç noktasini emniyete bildirecek. Emniyet basvuruyu alacak. Basvuru alt komisyonda degerlendirilecek. Komisyonda Adalar Belediyesi, IBB, emniyet ve zabita kurumu yer alacak. Olumlu sonuç çikmasi sonrasi durum UKOME’ye bildirilecek. Bu konuyla ilgili zabita ve polis denetimleri gerçeklestirilecek. Idari, yaptirimlar uygulanacak” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA