2 Yasindaki Üvey Kizini Öldürdügü Iddia Edilen Sanigin Cezasi Belli Oldu

Sakarya’nin Geyve ilçesinde 2 yasindaki üvey kizi Esma Asel Kolat’i darp ettigi iddiasiyla tutuklanan sanigin yargilandigi davada karar verildi. Sanik, "çocugu kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet, "çocugun cinsel istismari" suçundan ise 15 yil hapisle cezalandirildi.

2 Yasindaki Üvey Kizini Öldürdügü Iddia Edilen Sanigin Cezasi Belli Oldu
Olay, Geyve ilçesinde 27 Kasim 2018 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 yasindaki Esma Asel Kolat’in üvey babasi Emre S. tarafindan darp edildigi iddia edilmisti. Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alinan minik Esma’nin kafasinda çatlaklarin bulundugu belirlendi. Yasanan olay sonrasinda üvey kizini hastanelik ettigi iddiasiyla daha önce gözaltina alinan ve çikarildigi mahkemece tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilan üvey baba Emre S. ile anne F.K., Geyve Cumhuriyet Bassavciligi’nin yaptigi itiraz dogrultusunda yeniden gözaltina alindi. Üvey baba Emre S., çikarildigi mahkemece tutuklanirken, anne F.K.’nin ise tutuksuz olarak yargilanmasina devam edildi.

Dava devam edildi

Esma Asel Kolat’in ölümüyle neticelenen olayda Sakarya Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan ve Sakarya 3. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, anne F.K. hakkinda ’kötü muamele’ suçundan 2 aydan 1 yila kadar, üvey baba Emre S. hakkinda ise ’çocugu kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ’çocugun cinsel istismari’ suçundan ise en az 27 yil hapis cezasi istendi. Davanin bugün görülen durusmasina ise tutuksuz sanik anne F.K. katilmazken, taraflarin avukatlari ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati hazir bulundu. Sanik Emre S. ise tutuklu oldugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla durusmaya katildi.

Celse arasinda gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardindan ise cumhuriyet savcisi daha önceki mütalaasini tekrar ettigini belirtti.



"Ben kendi cezami kendim verirdim"

Durusma sirasinda söz hakki verilen sanik Emre S., "Ben Esma ile hiçbir zaman yalniz kalmadim. Ben tir soförüydüm evlenmeden öncede Sakarya’da yoktum. Evlendikten sonra da Sakarya’da yoktum. Sakarya’da olmayan biri nasil bu sekilde bir zarar verebilir? Ben böyle bir sey yapmadim. Insan suçsuzlugu için aglar mi? Eger böyle bir sey yapmis olsaydim suan beni yargilayamazdiniz, ben kendi cezami kendim verirdim. Sizlerin vicdanina güveniyorum beraatimi istiyorum" dedi.

Taraf avukatlarini dinleyen mahkeme heyeti, sanigin "çocugu kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet ile "çocugun cinsel istismari" suçundan 15 yil hapisle cezalandirilmasi kararini verdi. Mahkeme heyeti, anne F.K. hakkinda ise "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülügün ihlali" suçundan 5 ay hapis cezasina çarptirarak, hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi kararini verdi.
Kaynak: İHA