Zonguldak Valisi Tutulmaz, Filyos Limani'ndaki Çalismalari Inceledi Açiklamasi

'Ümidimiz, beklentimiz, çalismalarimiz, 2023 yilinda, Cumhuriyetimizin 100. yilinda dogal gazi halkimizin tüketimine vererek kendi enerji kaynagimizi çesitlendirmek'

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Filyos Limani’ndaki çalismalarla kentte devam eden sanayi yatirimlarini yerinde inceledi.

Ilk olarak Mobilya Dekorasyon Ticaret Merkezi'ni, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki Teknopark'i ve Maden Makinalari Imalatçilari Dernegini ziyaret eden Vali Tutulmaz, daha sonra Bakacakkadi beldesinde bulunan Girisim Sanayi Sitesi ile Gökçebey-Devrek Organize Sanayi Bölgesi'ni gezdi.

Tarim sera bölgesini gezen Tutulmaz, Filyos Endüstri Bölgesi'nde ve Filyos Limani TPAO Tesisleri'nde yetkililerden çalismalariyla ilgili bilgi aldi.

Vali Tutulmaz, insa çalismalarinin devam ettigi Filyos Limani'nda, gazetecilere yaptigi açiklamada, Zonguldak'in 21. yüzyilda da dogal gaz ve sanayisiyle ülkenin gelisimine katki saglayacagini aktardi.

Zonguldak'ta önemli yatirimlarin hayata geçecegini belirten Tutulmaz, "Bunlarin hepsi istihdam, üretim, ülkemizin ve bölgemizin zenginligi demek. TPAO, 3 bin 600 metrelik bir mesafeden dogal gazin buraya getirilmesi için son teknolojiyle çalisiyor. Bizim Türk mühendislerinin katkilariyla ve projeleriyle bulundugumuz alana dogal gaz gelecek. Ümidimiz, beklentimiz, çalismalarimiz 2023 yilinda, Cumhuriyetimizin 100. yilinda dogal gazi halkimizin tüketimine vererek kendi enerji kaynagimizi çesitlendirmek."

- Zonguldak'taki Cumhuriyet Bayrami kutlamalari

Bir gazetecinin "29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlama programi kapsaminda verilen konser öncesinde Istiklal Marsi'nin okunmadigini ve mehter takiminin uzun süre sahnede kaldigini" belirtmesi üzerine Vali Tutulmaz, son yillarin en coskulu Cumhuriyet Bayrami kutlamalarindan birini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Bunda en büyük rolün halkin bayrama sahip çikmasi oldugunu aktaran Tutulmaz, "Sokaklara halkimiz döküldü, kamu kurum ve kuruluslar valiligimizin organizasyonunda hep bir elden bu coskuya katki sagladi. Gerçekten bütün herkes, 'Son yillarin en coskulu Cumhuriyet Bayrami'ydi.' dediler. Simdi böyle çok güzel bir bayram kutlarken, Cumhuriyet'in ruhuna uygun sekilde bayram kutlarken halkin katildigi bir bayram kutlarken - 'bazi marjinal gruplar' diyorum ben açikçasi-, bu marjinal gruplar bu coskuyu baltalamak istediler, açik söyleyeyim." diye konustu.

Elestirenlerin "Mehter aksam olur muymus" ya da "Ferdi Tayfur'dan türkü söylenir miymis?" gibi söylemler kullanildigini kaydeden Vali Tutulmaz, sunlari söyledi:

"Kusura bakmasinlar, bu halkin Ferdi Tayfur'a da mehtere de ihtiyaci var. Biz sadece kapali salonlarda 'Çav Bella' ile Cumhuriyet kutlamiyoruz. Biz Cumhuriyeti halkimizla kutluyoruz. Halkimiz mehter istiyorsa mehter, Ferdi Tayfur isterse Ferdi Tayfur olur. Bu, bu kadar basit. Ayrica mehter gündüz törende vardi, bu coskunun bir parçasi da mehterdi. Mehter orada bayrak marsi, Türkiye'm marsi çaldi. Eger bayrak marsindan, Türkiye'm marsindan rahatsizlik duyan varsa kusura bakmasinlar, bu ülkede bayrak marsi da Türkiye'm marsi da çalinacak."

Vali Tutulmaz'a ziyaretlerinde, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoglu, AK Parti Il Baskani Zeki Tosun ile daire ve sube müdürleri de eslik etti.
Kaynak: AA